Türk, “DTP'nin etkisiz hale getirilmesi durumunda parlamentoda olmamızın bir anlamı yok” dedi. Türk, gösterilerin DTP'nin bir politikası olmadığını da söyledi.

DTP lideri Ahmet Türk, partisinin kapatılması istemiyle açılan davanın bugün görüşülmeye başlamasıyla ilgili olarak, “DTP'nin etkisiz hale getirilmesi durumunda parlamentoda olmamızın bir anlamı olmadığı kararına vardık” dedi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türk, “DTP'yi linç edecek yaklaşımı etik ve uygun görmüyoruz” diye konuştu.

SİNE-İ MİLLETE DÖNERİZ

“DTP'nin etkisiz hale getirilmesi dıurumunda parlamentoda olmamızın bir anlamı olmadığı kararına vardık” diyen Türk, “Yarın(bugün) grup toplantısında düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Diyaloga, barışa, ortak akla ihtiyaç duyuyoruz. Bu topraklara bir gün barış gelecek diye inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Türk, “Davanın görülmesi Türkiye için çok önemli. Biz halkımızın özgürlük taleplerini biliyoruz. Belediye başkanları aldığımız kararlara uyacaklarını açıkladı. Parti kapatılırsa bağımsız olarak devam ederiz diye bir şey doğru değil. Bu tepkimizi göstermediğimiz zaman da dinlemezler. Biz demokratik eylemleri savunuyoruz” dedi.

Ahmet Türk, “Bu ülkenin gerçekleri var. Yıllardır yaşanan savaş var. Halkın iradesiyle aracı olmaya hazırız. Fillerle atlar tepişirler ama çimenler ortada yok olur. Şimdi DTP beceremedi, yapamadı gibi bir yaklaşım var. Biz halkımızın ta-leplerini bekliyoruz ve onlar doğrultusunda hareket ettik” ifadelerini kullandı./yeni şafak