İmar planlarında fakülte binası için ayrılan hazine arazisinde hafriyat çalışmaları başlandı. Mayıs ayında ise temel atma hedefleniyor. Toplam 100 dönüm olan arazinin ilk etapta 22 dönümlük alanının Adnan Menderes Üniversitesi"ne tahsis edildiği belirtilirken; ihtiyaç olması halinde bu alan genişletilebilecek.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Şükrü Boylu ile sabah saatlerinde bir araya gelen Söke İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi Söke"ye açılacak fakülte ile ilgili olarak görüşme yaptı. Yapılan görüşmede Güzel Sanatlar Fakültesi"nde fikir birliğine varıldığı öğrenilirken; ikinci fakülte için ise İletişim, İşletme, Diş Hekimliliği, Organik Tarım, Gemi Adamlığı gibi bölümler üzerinde durulduğu öğrenildi. ADÜ ile SÖKEV arasında önümüzdeki günlerde protokol yapılacağı ve fakülte konusunun resmiyet kazanacağı dile getirildi.
İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, ADÜ Söke Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sabiha Işık, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Levent Tuna, Enver Helvacı ve Yüksel Ertercan, Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, Söke Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Refik Karataş, Söke Esnaf Odası Başkanları İbrahim Çallıoğlu, Salih Kılıç, İlhan Hopacı ve basın mensuplarının katılımıyla Söke Fakülte binasının yapılacağı alanda hafriyat çalışmaları başlatıldı.
İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan burada ADÜ Rektörü Şükrü Boylu ile yaptıkları görüşmenin değerlendirmesini yaparken; fakülte binasının temelinin Mayıs ayı içinde atılmasının planlandığını söyledi. İki fakültenin Söke"ye gelmesinin amaçlandığını dile getiren İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; “Fakülte binasının yapımı sırasında Sökelilere büyük iş düşüyor. Katkıda bulunan başta belediyemiz, Ticaret Odamız, Esnaf Odalarımıza çok teşekkür ediyorum. Tüm Söke"nin ve basınımızın desteğini bekliyoruz” dedi.
ADÜ"nün Söke"ye fakültelerin açılabilmesi için süreci başlattığını belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “ADÜ sürekli büyüyen ve gelişen bir üniversite. Sayın Rektörümüz Söke"nin fiziki olarak hazır olduğu takdirde fakültelerin Söke"ye gelmesinde sıkıntının olmadığı mesajını bugün bir kez daha verdi. Söke ne kadar hazır olursa o kadar fakültenin Söke"ye gelme şansının olduğunu bir kez daha teyit etmiş olduk. Bize Sökeli olarak binalarımızı hazırlamak kalıyor. Çok hızlı zamanda, hızlı gelişmelerin olabileceğinin altını çizebiliriz” dedi.