Iowa’da halka seslenen ABD Başkanı Donald Trump kabinesinin sadece zenginlerden oluştuğu eleştirisine, ‘yoksul insanların’ ekonomide rol almasını istemediğini söyleyerek yanıt verdi.

Trump konuşmasında kabinesinin kendi düşünce tarzını yansıttığını belirterek, “Birisi, ‘neden ekonominin başına zengin bir kişi atadın’ dedi. ‘Hayır bu doğru. Wilbur (Ekonomi Bakanı Wilbur Ross) ticaretten sorumlu çok zengin bir kişi. Çünkü bu bizim uygun gördüğümüz düşünce tarzı’ dedim” diye konuştu.

Trump bakan Wilbur Ross ve ekonomi danışmanı Gary Cohn’ın hükümette üstlendikleri görevler için ‘bir çok şeyden vazgeçtiklerini’ söyledi. Özellikle eski Goldman Sachs başkanı Cohn’ın çok büyük bir fedakarlık yaptığını öne süren Trump, ‘muazzam maaşından vazgeçerek fıstıkla ödeme almayı kabul ettiği için kendisine minnettar olunması gerektiğini’ savundu.

Trump, gelir durumuna bakmaksızın bütün halkı kucakladığını söylese de, kabinesinde ‘fakir insan’ görmek istemediğini vurguladı: “Zengin ve fakir bütün insanları seviyorum ama böyle özel pozisyonlar için fakir insan istemiyorum. Mantıklı değil mi?”