2015 yılı sonuna doğru yaklaşırken, geride bırakmak üzere olduğumuz yıla ait bilgiler paylaşılmaya başlandı. Dünyada yaklaşık 1.4 milyar kayıtlı kullanıcısı bulunan Facebook’ un üye sayısı azalarak artmaya devam ediyor. Bu rakamla Facebook, dünyanın en büyük platformu konumunda.

Facebook Türkiye verilerine bakıldığında ise 2015 yılındayaklaşık ol arak 75 milyon nüfusun yaklaşık 45 milyonunun internete düzenli erişimi bulunuyor. Yani ülke nüfusunun yarısından fazlasının internete erişimi var. Yaklaşık 34 milyon vatandaşın ise Facebook hesabı var. Veriler 2015 yılının üçüncü çeyreğine ait. İnternete erişimi olan kitlenin ezici bir çoğunluğu Facebook kullanıyor.

“3 KİŞİDEN BİRİ FACEBOOK’A TELEFONDAN GİRİYOR”

Ancak tabii ki her kullanıcı düzenli olarak Facebook’u kullanmıyor. Açıklanan rakamlara göre Facebook, her ay 34 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Bu rakam ülke nüfusunun neredeyse yarısına denk geliyor. 34 milyonluk bu kitlenin 27 milyonu mobil cihazlardan Facebook’a erişim sağlıyor. Bu da demek oluyor ki Facebook’u kullanan her 3 kişiden ikisi mobil cihazlarından da bu platforma bağlanıyor. Türkiye’deki mobil pazar her geçen gün artmaya devam ediyor.