Modifiye edilerek daha da güçlendirilen ve artık 420 HP güç üreten Porsche 911 GT3 yarış araçlarıyla pistlerde yer alan 14 takımın mücadelesine tanıklık edecek Porsche Mobil 1 Super Cup'ta bu yıl toplam 11 ayak koşuluyor.
2008 sezonunun 3. ayağı 9-11 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Park'ta düzenlenecek olan Porsche Mobil 1 Super Cup, bu yıl Türkiye dışında İspanya, Bahreyn, İtalya, İngiltere, Almanya, Macaristan ve Fransa'da da F1 yarışları öncesinde düzenlenecek olmasıyla da ön plana çıkıyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Doğuş Otomotiv-Porsche Genel Müdürü Anıl Gürsoy, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2008 yılında da İstanbul Park'ta F1 öncesi Türk izleyicisinin karşısına çıkacak Porsche Mobil 1 Super Cup'ın ülkemizde yeniden düzenlenecek olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. WTCC, DTM ve Le Mans gibi uluslararası yarış serilerinin artık düzenlenmediği ülkemizde Porsche Mobil 1 Supercup'ın üst üste ikinci defa düzenlenmesinin önemine değinen Gürsoy, İstanbul Park'ta
seyircilerin adrenalin dolu bir yarış izleyeceklerine inandıklarını da vurguladı.
Geçen yıl İstanbul Park'ta düzenlenen ve 30 Porsche yarış otomobilinin baştan sona çekişmeli mücadelesine sahne olan yarışı genç ve yetenekli pilotlardan Jeroen Bleekemolen kazanmıştı. 9-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek yarış öncesinde ise Hollandalı Jeroen Bleekemolen, 2008 sezonu genel klasmanında 54 puan ile liderliğini sürdürmeye devam ediyor. (iha)