AYDINPOST HABER SERVİSİ-29 Mart yerel seçimlerinden sonra İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilen Kuşadası İl genel Meclis üyesi Akan Evren, yerel basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenledi.

İl Genel Meclisinin çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Evren Kuşadası'ndan seçilen bir Meclis Başkanı olarak her gün saat 11.00-17 arasında görevinin başında olduğunu ve Kuşadasından gelip gitmeğe devam edeceğini belirtti. Daha öncede İl genel Meclis Üyeliği yapması nedeniyle, konunun yabancısı olmadığı belirtti.

Evren, 2009 yılı bütçesinin 47 milyon TL olduğunu ve ancak ilk 3 ayda köylere ödenek dağıtımının seçimlerden önce yapıldığından bu yıl yatırımın önceki meclisin programına göre yürütüleceğini ifade etti.

Yerel yönetimle Genel idare arasında siyasi oluşum ve çoğunluğun farklı olması nedeniyle bir farklılık yaşandığını belirtti.

Mehmet Özçakır'ın sorusu üzerine "2005 yılında yürürlüğe giren 5302 sayılı Yerel idare yasasının 64. ve 65. maddeleri gereğince sivil toplum kuruluşları ve gönüllülük esasına göre yürütülecek çalışmalarda dernek ve gönüllülerle beraber işbirliği yapacaklarını dile getiren Evren "AYTER, Çine Ege Et, Çine Yem ve maden ocaklarının ruhsatlandırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.



AKAN EVREN KİMDİR ?
1947 Bozdoğan doğumluyum. Nazilli Öğretmen Okulu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Ön Lisan mezunuyum. 30 yıldır Kuşadası'nda oturmaktayım. 1985 yılında Kuşadası 7 Eylül İlköğretim Okulu'ndan 30 yıl hizmet verdikten sonra emekli oldum, öğretmenliğim sırasında Türkiye öğretmenler Dernekleri Federasyonu, Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS), TÖB - DER (Türkiye Öğretmenler Birliği Derneği), İLKSAN (İlkokul Öğretmenler Sosyal Yardım Sandığı) üyeliklerinde, İl ve İlçe, Genel Merkez delegelerinde bulundum. Eğitim - iş, Eğitim - Sen, Emekli - sen sendikalarının Kuşadası'nda kurulmasında öncülük yaptım. Şube Başkanlıklarında bulundum.
1996 - 2004 yıllan arasında ADD (Atatürkçü Düşünce Demeği) Şube başkanlığı görevini yürüttüm. KEGEV (Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı), KÜKSAD (Kuşadası Kültür ve Sanat Demeği), Bozdoğan Eğitimi Kalkındırma (Bozdoğan Yüksek okulu yaptırma demeği) Çağdaş Yaşamı Destekleme Demeği Kuşadası Şubesi kurucu üyeliği Denetleme Kurulu üyelik ve yönetimlerinde bulundum.
Kuşadası'nın ilk dershanesi olan ADA BAŞARI DERSHANESİNİN sahibi ve kurucusu 89 emekli ve çalışan öğretmenin ortağı olduğu ÖZEL ÖĞRETMELER AŞ. yönetim kurulu Başkanlığını, Kuşadası Ticaret Odası Meclis üyeliği ve Kuşadası Meclis Başkan yardımcılığı görevini yürüttüm.Şuanda KUTO Disiplin Kurulu üyeliğini yürütmekteyim.
1996 yılından beri CHP üyesiyim 29.Mart 2004 seçimlerinde CHP den İl Genel Meclis Üyesi adayı olarak 2. saradan seçimlere katıldım. 1. sıradaki İl genel Meclis üyesi Sn. Salih GÖRGÖLÜ'nün vefat etmesi üzerine 14. Temmuz 2006 yılından itibaren İl Gene! Meclis üyeliğini üstlendim ve bugüne kadar bu görevi özveri ile yürüttüm. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde yeniden Kuşadası CHP İl Genel Meclisi Üyeliğine seçildim. Evli ve 2 kız çocuğu babasıyım.

Haber ve fotoğraf: Mehmet Özçakır-Aydınpost