İnsanoğlunun hayttaki en büyük şansı ya da şansızlığının eşi olduğunu belirten 80 yaşındaki Süllü lakalplı Süleyman Ekiz, "Bir günde 32 keçimizi kaybettik, varlığımızı kaybettik ancak eşim Gülsümle hiç bir zamen neşemizi kaybetmedik. Halen birbirimize deli gibi aşığız. gençler de mutlu bir evlilik sürdürmek istiyorlarsa herşeylerini kaybetsinler neşelerini kaybetmesinler" dedi.

Aydın dağlarında yıllarca Yörüklük yaptıktan sonra Yenipazar ilçesine yerleşen, Süleyman-Gülsüm Ekiz çiftinin 60 yıllık evlilik hayatında kavga ettiği hiç görülmemiş. Dün evliliklerinin 60. yılını dolduran Ekiz çifti evlerinde sade bir törenle kutladılar. bu güne kadar hiç evliliklerini kutlamadıklarını, ancak ömürlerinin ilerlemesi nedeniyle sürekli kalplerinde taze tuttukları özel anılarını ölümsüzleştirmek çin fotoğraf çektiren Süleyman-Gülsüm Ekiz çifti mutlu kalmanın sırlarını "Dünyada eşinden başka hiçbirşeye kafana takmayacaksın" sözüyle özetlediler.

"DÜNYA MALI İLE SEVGİ OLMUYOR"

60 yıllık evlilik hayatının 48 yılını 24 metrekarelik kıl çadırda ve keçi sürüsünün arkasında geçirdiğini belirten Süllü Dayı'nın 60 yıllık eşi Gülsüm Ekiz, "Günümüzün kızları 150 metrekarelik saraylara gelin giriyor. Keçi gütmek yok, odun toplayıp ocak yakıp süt kaynatmak yok. Bir elleri yağda öbür elleri balda. Ama yine de mutluluğu yakalayamıyorlar. Bunun sebebi bence gönül darlığı. İnsanlar bulundukları halde mutluluğu yakalayamıyorsa bunun en büyük sebebi bence kanaatsizlik ve hep kendinden üsttekilere özenme hastalığıdır. Biz hiç bir zaman başkasına bakmadık. Eşim Süllü ile göz göze diz dize 60 yılı sanki 60 saniyede bitirdik. Halen sevgimizi ilk günkü kadar sımsıcak ve tap taze" diyerek genç kızların bulundukları halle mutlu olmaya çalışmalarını tavsiye etti.

"BİR GÜNDE 32 KEÇİMİZİ KAYBETTİK, AMA SEVGİ VE HOŞGÜRYÜ KAYBETMEDİK"

Hayatlarında ekonomik açıdan ciddi sıkıntılı gnler geçirdiklerini ancak bu sıkıntılarda bile hiçbir zaman sevgi ve hoşgörüyü kaybetmediklerini belirten Süleyman Ekiz, "1974 yıllarıydı. Çobanlık ypıyoruz ve dünyadaki tek varlığımız 32 keçimizdi. Bir gün yıldırım düştü. 32 keçimiz öldü. Çok zora girdik. Acak burada da beni Gülsüm 'Cana geleceğine mala gelsinler. Sana bişi olsa ben ne yapardım' diyerek beni o zor günümde bile yaşama sevinci verdi" diye konuştu.

Yenipazar'da sevgi ve muhabbet konusunda örnek gösterilen Ekiz çiftinin tebbessümleri evliliklerinin 60. yılı anısında çektirdikleri hatıra fotoğrafında yansıdı.

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png