ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Perşembe Beldesi'nde dün sabah yol kenarında cesedi bulunan 27 yaşındaki Aytekin Kara'yı, evli sevgilisi 39 yaşındaki Hanım Kara'nın oğlu 21 yaşındaki Murat Kara'nın otomobille ezerek öldürdüğü ortaya çıktı. Olayın ardından yakalanan Murat Kara, annesiyle ilişkisi nedeniyle Aytekin Kara'ya kin duyduğunu, cinayeti bu yüzden işlediğini itiraf etti.
Perşembe'ye bağlı Yazı Köyü'nde ailesiyle birlikte oturan ve önceki gün Türkiye Taşkömürü Kurumu'na alınacak 3 bin işçi için Zonguldak'ta uygulama sınavına giren Aytekin Kara, dün sabah, belde yolu üzerindeki Organize Sanayi Bölgesi karşısında yol kenarında ölü olarak bulundu. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen polisin olay yerinde yaptığı incelemede, bir otomobile ait olduğu belirlenen tampon parçaları bulundu. Yapılan araştırmada Aytekin Kara'nın gece aynı köyden arkadaşı Murat Kara ile birlikte Çaycuma yakınlarındaki bir lokalde içki içtiği ve lokalden Murat Kara'nın 67 ZP 666 plakalı otomobiliyle birlikte çıktıkları bilgisine ulaşıldı. Köye giden polisler, Murat Kara'nın evinin önündeki otomobilin tamponunun kırık olduğunu, olay yerinde bulunan parçaların da tamponla uyuştuğunu gördü. Bunun üzerine gözaltına alınan Murat Kara, cinayeti itiraf etti.
Lokalden çıktıktan sonra köye doğru gidilirken Aytekin Kara'nın yolda ihtiyacını gidermek için araçtan indiği, Murat Kara'nın önce Aytekin Kara'yı orada bırakarak hareket ettiği, ancak daha sonra duyduğu kin nedeniyle geri dönerek yol kenarında yürüyen Aytekin Kara'ya aracıyla hızla çarpıp, üzerinden de birkaç kez geçerek öldürdüğü belirlendi.
Murat Kara'nın ifadesinde, Aytekin Kara'nın yaklaşık annesi Hanım Kara ile 2 yıldır ilişkisi olduğunu, annesine ait bir miktar para ve altınla birlikte İstanbul'a gezmeye gittiklerini, bu yüzden duyduğu kin nedeniyle Aytekin Kara'yı öldürdüğünü söylediği belirtildi.
Polis olayla ilgili olarak, emekli işçi ile evliliği de devam eden Hanım Kara'nın ifadesini aldı. Murat Kara, Emniyet'teki sorgulamasının ardından Çaycuma Adliyesi'ne sevk edilecek.

DHA