Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, müzikal, İstanbul Kongre Merkezi'nde, Avea'nın ana sponsorluğu ve Beşiktaş Kültür Merkezi organizasyonuyla İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Bugüne kadar en iyi müzikal, en iyi kadın oyuncu, en iyi müzik, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu, en iyi ışık, en iyi söz ve en iyi tiyatro koreografisi başta olmak üzere 20'nin üzerinde ödüle layık görülen müzikal topluluğu, 6 TIR ile İstanbul'a gelecek.

Eva Peron rolünde Abigail Jaye, Che rolünde ise Mark Powell'ın yer aldığı müzikal, İstanbul'da 16 kez gösterilecek.

24 Nisan'a kadar gösterimi devam edecek müzikal, Arjantin'in eski devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatını, Tim Rice'ın şarkı sözleri ve Lloyd Webber'in müzikleri eşliğinde bir şovla anlatıyor.

İlk kez 1978'de Londra'da sahnelenmeye başlayan müzikal, bir yıl sonra Broadway'de perdelerini açtı. 1996'da müzikalin aynı ismi taşıyan filmi Evita'da baş rolleri Madonna ve Antonio Banderas paylaştı.

Biletleri satışta olan müzikal hakkında ayrıntılı bilgiye biletix.com ve bkmonline internet adresinden ulaşmak mümkün.

Türk izleyicisiyle ilk kez 1989'da tanışan ''Evita'' müzikalinin Türkçe versiyonunu Gencay Gürün sahneye koydu. Evita'yı dönüşümlü olarak Zuhal Olcay, Füsun Önal, Deniz Türkali ve Arsen Gürzap oynadı. Che rolü, Cihan Ünal ve Neco'ya verildi. Peron karakterini ise opera sanatçısı Suat Arıkan canlandırdı. Cihan Ünal, müzikali, 1990'ların ortasına kadar Nurseli İdiz ve Ruhsar Öcal ile oynamaya devam etti.

A.A.