Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Evde Bakım Hizmetleri Birimi, muayene ve tedaviyi hastaneye gelemeyen bakıma muhtaç yatalak hastaların ayağına götürüyor.
Son 3 aydır hizmet veren Söke Evde Bakım Hizmeti ekibi kendilerine sağlanan araçla hastaların evlerine gidiyor, gerekli muayene, tetkik ve takiplerini yapıyor. Bu durum ise gerek hastalar gerekse hasta yakınları tarafından büyük memnuniyetle karşılanıyor.
Dr. Elif Barendregt , Hemşire Sevim Polat, şoför Orhan Tunç"tan oluşan gezici sağlık hizmeti ekibi verdikleri sağlık hizmeti yanında evlerdeki vatandaşların yaşam koşullarını da kontrol ederken, gerekli ihtiyaçları gerekli makamlara rapor ediyor. Söke"de evde bakım uygulamasından faydalanacak hasta sayısının 300-350 kişiye ulaşması beklenirken; bazı hastalara sağlanan hastane yatakları ile hastaların evlerinde kaldıkları ortamlar sağlıklı duruma kavuşturuluyor.
Kronik hastalıklara bağlı olarak gelişen erken ve geç komplikasyonların tedavileri, hastane yataklarını uzun süre kullanımına ve ciddi maliyet artışlarına neden olduğuna dikkat çeken Söke Fehime Faik Kocagöz devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Kasım Çetin; “Bu tip hastaların hastanelerde uzun süre kalmaları sosyal ve psikolojik sorunlar da oluşturabiliyor. Yaşlı ve yatağa bağımlı hastaların tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının hastaneler yerine kendi evi ve aile ortamlarında yapılması amacıyla evde bakım birimi kuruldu. Birim bünyesinde faaliyet gösteren ekibimiz hastaların evlerinde gerekli tetkik ve muayeneleri yapıyor. Hatta hastaneye gelemeyen hastaların bazı raporları dahi ekibimiz tarafından hasta hastaneye gelmeden çıkarılıyor. Yakın zamanda çeşitli teknik ve personel ilaveleri ile bu hizmetin daha da geliştirileceğine inanıyorum” dedi.
HASTA YAKINLARI ÇOK MEMNUN
Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan evde bakım hizmetleri biriminin muayene ve tedaviyi hastaneye gelemeyen bakıma muhtaç hastalarının ayağına getirmesi hasata yakınlarını çok mutlu ediyor. Evde adeta hastane rahatlığı ve ortamının yaratılması ile hasta yakınlar da hastalarına daha bilinçli ve daha yakından ilgi gösterebiliyor.
Söke"ye bağlı Yenidoğan Beldesi"nde annesi Şeker Albayrak için uygulamadan faydalanan oğlu Tunay Albayrak; “Hastanemizden ve doktorlarımızdan Allah Razı olsun. Bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Günde iki yada üç defa geldikleri de oluyor. Evde sağlık hizmetinden çok memnunuz” diye konuştu.