Sanayi sitesinde gerçekleşen toplantıya Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver, Meclis Başkanı Ümit Soneren, Meclis Üyeleri Bahattin Gökdemir, Şakir Şencan ile 75. Yıl Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Mehmet Şahin, Kooperatif Başkanı Metin Destici ve sanayi sitesi esnafı katıldı.

Toplantıda konuşan Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver, 1998 yılından beri süre gelen 75. Yıl Sanayi Sitesiyle ilgili olarak yargı yolunun sona erdiğini kaydederek, “Bu aşamadan sonra artık hukuk süreci bitti. Mera Komisyonu şu an burada ve teknik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar tamamlanıp askıya çıkarıldığında itiraz süresi için beklenecek. Burası için hazırlanacak planlar Turizm Bakanlığına gönderilecek ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve Karayolları gibi yerlerden ilgili vasfın değiştirilmesi ilgili yapılacak çalışmalar da önemli… Şu an için burada tutanaklar tutuldu. Kaymakamlık ve Valilikçe yapılacak çalışmalarda esnafımız için yapılacak çalışmaları takipçisi olacağız” dedi.

Döver, 1998–2009 arasında sanayi sitesiyle ilgili ümitlerin verildiğini anımsatarak, “Bu sürede mağdur olan esnaf oldu. Güzel bir çalışma yaparak el birliğiyle bu süreci birlikte aşmayı planlıyoruz. Mera komisyonunun vereceği kararı en iyi şekilde takip edeceğiz. Mera konusuyla ilgili olarak esnafımıza bilgilendirmek amacıyla yetkili ağızların da katıldığı bir organizasyon yapabiliriz. Bu konuda sizlere yardımcı olmak isteriz ve yeterli bilgi edinmeniz için gerekli çalışma yapabiliriz” diye konuştu.

Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Metin Destici de, “Şu an için süreçte muhatabımız belli; Tarım Bakanlığı yani İlçe Tarım Müdürlüğü. Bu sürede sanayi sitesiyle ilgili tespitler yapılıyor. Bu tespitler yapıldıktan sonra karar Valiliğe bildirilecek. Biz buradan olumlu bir karar çıkacağını düşünüyoruz. Bu nedenle odalarında desteğini bekliyoruz. İnşallah komisyondan olumlu bir karar çıkar; ve Didim Belediyesinin hazırladığı planla Ankara"da onaylanır” ifadelerini kullandı.

Destici, sanayi sitesinin mera vasfından çıkartılmasının ardından ot bedellerinin belirleneceğini ifade ederek, şunları söyledi: “Bu anlamda ot bedelleri de tahminen 500 lira civarında olacağını düşünüyoruz. Bu konuda bilgi alış verişinde bulunduk. Bu iş mera vasfından çıkartılmasından sonra olacak bir çalışma ve bu anlamda esnafımız kooperatifimize üye olsun. Esnafımız bu süreç gerçekleştiğinde olacağına da inanıyorum. Ankara"da da bu konuda yapılacak çalışmaların takipçisi olmalıyız. Bu anlamda Ticaret Odası yetkililerin yanımızda olması sevindirici ve takipçisi olması da önemli”Dernek Başkanı Mehmet Şahin ise, belediyede yaptıkları toplantıya hatırlatarak, “Ot bedelleri konusunda 2009 yılı Mart 20 sinden sonra ot bedelini esnafın ödeyeceği öğrendik. Bundan öncekileri Belediyeye ait olduğunu avukat toplantıda söyledi” şeklinde konuştu.

Esnaflar Ticaret Odasından gelen bu öneriye sıcak baktıklarını dile getirdiler. Toplantının sonunda esnaflar Ticaret Odasının sergilediği duyarlılık ve yanlarında olmalarından dolayı oda yöneticilerine teşekkür etti./iha