CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Türkiye'nin temel direğinin esnaf olduğunu belirterek, ''Bu temel direk yıkılırsa o zaman Türkiye de yıkılır'' dedi.

Yüksel, Sivas'taki temasları kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti.

Birlik Başkanı Beşir Köksal ile bir süre görüşen Yüksel, esnafın Türkiye için önemli bir kesim olduğunu söyledi.

Ükede esnafın iş yapamaz hale geldiğini öne süren Yüksel, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin temel direği esnaftır. Türkiye'yi taşıyan bu temel direk yıkılırsa o zaman Türkiye de yıkılır. Türkiye'nin çok önemli sorunları var. İşsizlik, yoksulluk hiçbir dönem bu kadar artmamıştı, bu kadar yoğun değildi. Emekliler sıkıntılar içinde, çiftçiler sıkıntı içinde. Sivas'ta özellikle araştırmalarımızdan gördüğümüz, öğrendiğimiz tarım ve hayvancılık çok önemli sorunlar yaşıyor. Eğer çiftçiler, köylüler kazanmazlarsa, emekliler kendilerine yetecek kadar maaşları almazlarsa bundan çok doğal olarak en önce etkilenecek kesim esnaftır.''

CHP olarak ülkenin her köşesine ulaşmaya çalıştıklarını da anlatan Yüksel, ''Esnafların sorunlarını, iş dünyasının, işçilerimizin sorunlarını, işsizlerimizin sıkıntılarını tespit etmeye çalışarak Türkiye'nin bu sorunlarını çözmeye yönelik oluşturduğumuz projelerimizle önümüzdeki günlerde 12 Haziran seçimlerine çok ciddi şekilde hazırlanıyoruz'' diye konuştu.

Yüksel, seçim çalışmalarını yürütmeye yönelik çalışma yaptıklarını, bu kapsamda sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerini kaydetti.

Köksal da, esnafın sorun ve isteklerini içeren bir dosyayı Yüksel'e sunarak, ülkede esnaf enflasyonu bulunduğunu söyledi.

Daha önceki dönemlerde insanların erken emekli olduğunu, aldığı maaşla geçinemeyince esnaflığa soyunduğunu anlatan Köksal, bu nedenle esnaf sayısının çoğaldığını, bunu önlemek için ustalık belgesi olmayanlara sicil işlemi yapmadıklarını kaydetti.

Siyasi partilerin ülke ve demokrasi için önemli olduğunu belirten Köksal, ''Bir ülkede esnaf ve sanatkar huzursuz ise o ülkede istikrardan bahsetmek yanlış olur. Ülkemizde esnaf ve sanatkarımız layık olduğu yerde değildir. Bu nedenle esnafımızın sorunlarıyla siyasi partilerimiz yakından ilgilenmeli ve çözüm bulmalıdır'' dedi.

Köksal, Yüksel'e, ziyareti anısına adının yazılı olduğu el sanatı bir kalemlik armağan etti.

Ziyarette CHP Sivas İl Başkan Vekili Cahit Korkut ile yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

A.A.