2.5 saat genç kadını rehin tutan Tut'u polis biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Kurtarılan ve yaşadığı olay nedeniyle şoka giren Saime G. ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bahçelievler Mahallesi'nde dün saat 15.30 sıralarında yürüyen Oktay Tut, yolda eski sevgilisi olduğu ileri sürülen, evli ve 1 çocuk annesi Saime G. ile karşılaştı. Bir süre sohbet ettikten sonra genç kadının boğazına cebinden çıkardığı bıçağı dayayarak bir akrabasının oturduğu apartmanın çatı katına çıkardı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen polisler, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

5 katlı binanın çatı katından etrafa tehditler savuran Oktay Tut'un genç kadını atma veya kendisinin atlaması ihtimali üzerine binanın altına itfaiye ekipleri branda açtı. 2.5 saat boyunca ikna edilmek istenen Tut, direnmeye devam edince polis operasyon düzenledi. 

 

Saat 18.00 sıralarında çatı katına çıkan polisler, Tut'un bir anlık dalgınlığından faydalanarak biber gazı sıkıp onu etkisiz hale getirdi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Oktay Tut, binadan çıkarılıp Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, yaşadığı olay nedeniyle şoka giren Saime G. ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
Operasyonu yürüten ve olay yerinde bulunan İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, "İhbar üzerine ekipler olay yerine geldi. Şüpheli, yanındaki kadınla birlikte bu binanın çatı katına çıkmış. Kendine, çevreye ve yanındakine çok basit seviyede zarar verdiği için biz de bekleyip 'Belki kendisinin ikna edebiliriz' diye düşündük. Konuyla ilgili özel eğitim almış bir psikolog arkadaşımız da burada hazır bulundu. Başarılı bir operasyon oldu. Kimseye zarar gelmedi" diye konuştu.
 
Bu arada Oktay Tut'un asker kaçağı olduğu, çeşitli suçlardan da sabıkasının bulunduğu ve polis tarafından arandığı belirtildi.