Kocasinan ilçesine bağlı Cırgalan Mahallesi 385. Sokak'ta, cezaevinden yeni tahliye olduğu öğrenilen A.T. (35), kendisine boşanma davası açan eşi H.T. ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine A.T., yanındaki bıçağı çekip eşinin boğazını keserek öldürdü, kendisine engel olmaya çalışan kayınpederi Z.Ü.'yü de bıçakla ağır yaraladı. Olay sırasında H.T.'nin kız kardeşi T.Ü. eniştesini engellemek için av tüfeği ile havaya ateş etti.
Bunun üzerine şüpheli A.T., olay yerinden kırmızı bir otomobile binerek kaçtı. Çevredekiler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Z.Ü., tedaviye alındı.

Olayda hayatını kaybeden H.T.'nin 11 yaşındaki oğlu A.T.'nin ise yakınlarına bir gün önce, "Babam bana, 'Hepsini öldüreceğim ama mübarek gün' dedi" şeklinde konuştuğu ileri sürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, kısa sürede şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli A.T., sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.