Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy"nin eski eşi Cecilia, bir vakıf kurup ABD"ye taşınarak "Aile içi şiddete hayır" kampanyası başlattı. Bu sürpriz kararın ardından "Sarkozy, karısını döver miydi" sorusu akla geldi. Çiftin evlilikleri süresince "acımasız" kavgalar yaşadıkları biliniyordu.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy"nin ikinci eşi Cecilia Attias (51), New York"a taşınarak "lobici" oldu. Cecilia Attias Kadın Vakfı"nı kuran eski Fransa First Lady"si, 2009 yılı boyunca kendisini "günümüzde hızla yaygınlaşan aile içi şiddetle mücadeleye" adayacak.

Sarkozy"den boşandıktan hemen sonra, milyarder işadamı Richard Attias ile evlenen eski mankenin, eşini geride bırakarak ABD"ye taşınacak olması sürpriz bir karar olarak görülüyor. İngiliz basınına göre, Attias"ın aile içi şiddetle mücadeleye verdiği önem, kişisel gerekçelere dayanıyor olabilir. Son kararı, "Sarkozy"nin bir dönem Cecilia"yı dövdüğüne" delil sayanlar da var.

Fransa"nın saygın yazarlarından Hubert Coudurier"in geçen yıl yayınlanan "Aşk, Kopma ve İhanet" adlı kitabında, Sarkozy ile Cecilia"nın, 2007 yılının mayıs ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında tutuştuğu "şiddetli kavgaya" yer verilmişti. Polisin müdahil olmasına rağmen hakkında işlem yapılmayan Sarkozy, dönemin İçişleri Bakanı François Baroin tarafından da uyarılmıştı.

Oy vermemişti

Bu olayın ardından Cecilia, seçimlerde kocası için oy vermediğini açıklayarak dikkat çekti. Dünya çapında bir kampanya yürüterek aile içi şiddete son vermeye kararlı olduğunu açıklayan Cecilia, üçüncü eşi olan Attias"ın halkla ilişkiler şirketini yönettiği Dubai"den ayrıldı.

Bruni"ye göre öfkeli

Sarkozy"nin üçüncü ve son eşi, bir başka eski manken Carla Bruni, geçen hafta verdiği röportajda, kocasının öfkesine hakim olamamasından şikayet etmişti. Bruni, Sarkozy"yi "sürekli sakinleştirilmeye ihtiyaç duyan ateşli bir despot" diye tanımlamıştı.

HÜRRİYET