Sümer Mahallesi Gürtekin Sokak'ta 26 Şubat 2009 tarihinde meydana gelen olayda, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçi olarak çalışan Mehmet Sarıkaya, işe gitmeyip geceleyin mutfak penceresinden içeriye girerek eşi Tuğba Sarıkaya'yı 59 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından polis tarafından yakalanan Mehmet Sarıkaya, çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tutuklu sanık Mehmet Sarıkaya'nın yargılanmasına Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme heyeti sanık için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen akli dengesinin yerinde olduğunu belirtir raporu okudu.

`BİR ERKEKLE ELELE GÖRDÜM'
Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Mehmet Sarıkaya, 3 yıllık eşini kendisini başka erkeklerle adattığı için öldürdüğünü söyledi. Eşini bir erkekle elele dolaşırken gördünü de öne süren Mehmet Sarıkaya şöyle konuştu:

"3 yıllık evliydik. Evliliğimiz süresince sürekli tartışmalarımız oldu. Çocuğumuz olunca her şeyin düzeleceğini sandım. Çocuğumuz olduktan sonra tartışmalarımız çoğaldı ve eşimle hiç ilişkiye girmedik. Eşimi çarşıda bir erkek ile elele gezerken gördüm. Takip ettim. Bir pastaneye girdiler. Daha sonra eve giderek eşimi bekledim. Eşime nerede olduğunu sorduğumda `Sana ne? Sen kimsin bana nerede olduğumu soruyorsun?' diye cevap verdi. Kendisini bir erkek ile gezerken gördüğümü söylediğimde ise `Sende bulamadığımı Murat'ta buluyorum. Sen de erkek misin?' diye cevap verdi. Bu olaylardan sonra eşimi birkaç kez takip ettim. Olay günü mesaiye kalacağımı söyledim. Ancak mesaiye kalmadım. Amacım Murat ismindeki sevgilisi ile onu evde basmaktı. Yaptıklarını ispatlamak istiyordum. İşten gece 02.00'de çıktım. Garaj kapısından balkona tırmandım ve açık olan mutfak camından içeriye girdim. Yatak odasında eşim yatıyordu. Mutfak kapısı arkasına saklandım ve biraz gürültü yaptım. Eşim uyanarak mutfağa doğru geldi. Gelirken ise `Murat sen mi geldin' diye seslenince sinirlendim ve onları öldürmek için av malzemeleri satan bir dükkandan aldığım bıçakla saldırdım. Pişmanım. Yüce adaletinize sığınıyorum. Ailem boşanmamıza izin vermedi. Boşanırsam beni evlatlıktan çıkartmakla tehdit ettiler. Aileme eşimin bir sevgilisi olduğunu söylememiştim."

`GÖRÜCÜ USULÜ EVLENDİRDİK'
Duruşmada Mehmet Sarıkaya'nın babası 56 yaşındaki Mustafa Sarıkaya da tanık olarak dinlendi. Oğlunu görücü usulü ile evlendirdiklerini belirten baba Mustafa Sarıkaya, "Oğlum, evlendiği kız ile ısınamadı. Ben oğluma alışacağını söyledim. Evlendiği kişi becerikli değildi. Birkaç kez oğlumun dövdüğüne şahit oldum. Biz kendisine boşanmaması için baskı yaptık. Gelinimi başka erkek veya erkeklerle görmedim" dedi.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek şahitlerin dinlenmesi için duruşmayı erteledi.