ZONGULDAK Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 36 yaşındaki A.K.'nin internetten tanıştığı ve evine çağırıp cinsel ilişki teklif ettiği ve silah çektiği 5 genç tarafından tabancasının alındığı ileri sürüldü. Tuvalette unuttuğu tabancasının kaybolduğu ihbarında bulunan A.K., polisin sorgusu sırasında olayı itiraf etti. Gözaltına alınan U.O, Y.K, G.C, C.C. ve T.O. gasptan, A.K. ise yalan beyandan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Olay, 13 Kasım'da Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'ne bağlı Merkez Mahallesi'nde polis memuru A.K.'nin evinde meydana geldi. Mahkeme tutanaklarına geçen ifadelere göre; 15 ay önce Uşak'tan Zonguldak'a tayin olan Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli 10 yıllık polis memuru A.K, internetten Ereğli'de oturan 18 yaşındaki U.O. ile tanıştı. Kendisini `Ali' takma isimle sağlık memuru olarak tanıtan A.K, bir süre sohbet ettiği U.O'yu evine davet etti. Bunun üzerine U.O, arkadaşları 20 yaşındaki Y.K, 21 yaşındaki G.C, 18 yaşındaki C.C. ve 19 yaşındaki T.O'yu da alarak Kozlu'ya gitti. Gençler, Kozlu terminalinde buluştukları A.K.'nin evine gidip yemek yedikten sonra alkol aldılar.

Bir süre sonra gençlerin bazılarıyla oral seks yapan A.K, cinsel ilişkiye girme teklifinde bulundu. Gençlerin karşı çıkması üzerine polis ile gençler arasında tartışma çıktı. Bu sırada polis memuru A.K, odaya girerek aldığı tabancasını gençlerin üzerine doğrultup, "Bir sorun mu var?" dedi. Bir anlık dalgınlığından faydalanıp polis A.K.'yi etkisiz hale getiren gençler tabancayı da alarak evden kaçtılar.

Ertesi gün Kozlu Karakolu'na giden A.K, tuvalette unuttuğu tabancasının kaybolduğu ihbarında bulundu. A.K. ifadesinde, akşam 22.00 sıralarında Aziziye Camii'nin tuvaletine gittiğini ve beylik tabancasını burada asılı şekilde unuttuğunu, eve gittiğinde tabancasının olmadığını, dönüp baktığında silahı tuvalette bulumadığını söyledi. Yüzündeki izlerden ve çelişkili konuşmalarından şüphelenen polis, cami tuvaletinin o saatte kapalı olduğunu öğrendi. Bunun üzerine sorguya alınan A.K, internetten tanıştığı U.O. ve arkadaşlarıyla cinsel ilişkiye girmek için evinde bir araya geldiğini, ancak çıkan tartışmada tabancasının gasp edildiğini söyledi.

Bunun üzerine polis, Ereğli'ye giderek gençleri gözaltına aldı. A.K'nin tabancası, ilçede esnaflık yapan T.O'nun üzerinde çıktı. A.K. ve U.O.'nun bilgisayarlarına da el konuldu. Polisteki sorgularının ardından A.K. ve 5 genç nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Olayın ardından açığa alınan polis memuru A.K. mahkemedeki ifadesinde, uzun süredir erkeklere karşı ilgi duyduğunu, bu duygusunu bastırabilmek için çok mücadele ettiğini, psikoloğa başvurduğunu, ancak bir sonuç alamadığını söyledi. 1.5 yıl önce eşinden boşandığını belirten A.K., internetten tanıştığı U.O. ve 4 arkadaşıyla evde cinsel ilişkiye girmek için bir araya geldiklerini iddia ederek, "Evde U.O. ve C.C. ile birlikteliğim oldu. Diğerleriyle birşeyimiz olmadı. Bunlar silahımı rızam dışında beni bağlayarak ve darp ederek almışlardır. 5 şahıstan şikayetçiyim" dedi.

A.K.'nin kendisini `Ali' isimli sağlık memuru olarak tanıttığını ve polis memuru olduğunu sonradan öğrendiklerini belirten gençler ise ifadelerinde, A.K.'nin cinsel ilişki teklifini kabul etmeyince kendilerine silah çektiğini, bu yüzden korktuklarını, etkisiz hale getirince de arkalarından ateş edebileceğini düşünerek tabancasını da alarak kaçtıklarını söylediler.

Hakim, 5 gencin nitelikli yağma, polis memuru A.K.'nin ise görevli memura yalan beyanda bulunmak suçlarından tutuklanmalarına karar verdi. Gençler ile polis memuru tutuklanarak Beycuma M Tipi Cezaevi'ne konuldular.

Eşinden ayrı Almanya'da yaşayan ve oğlu U.O.'nun tutaklandığı haberi üzerine Zonguldak'a gelen A.A. ise, oğlunun gözaltı süresinde işkence gördüğünü iddia etti. Cezaevinde görüştüğü oğlunun vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar olduğunu iddia eden anne A.A., polisten şikayetçi olduğunu söyledi.