AYDINPOST ÖZEL-AK Parti Çine İlçe Başkanı Fevzi Eryalçın, bugün görevinden istifa ettiğini il başkanlığına açıkladı.

AKP İl Başkanlığına iki sayfadan oluşan istifa açıklamasını yollayan Fevzi Eryalçın, siyasete Doğruyol Partisi'nde başlamış ve daha sonra AKP saflarına katılmıştı.

29 Mart yerel seçimlerinde Çine'de belediye başkan adayı olan eski ilçe başkanı Kayhan Güney ile araları açık olduğu öğrenilen Eryalçın'ın, çalışmalarında duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği gelen bilgiler arasında.

İki sayfalık istifa açıklamasında Kayhan Güney ile olan diyaloglarının ağır bastığını ifade ettiği öğrenilen Fevzi Eryalçın, Aydınpost Haber Servisi'ne yazılı olarak şu açıklamayı yaptı:

2004 yılın da katıldığım Adalet ve kalkınma partisinde aynı yıl yapılan yerel seçimlerde Çine Belediye Meclis Üyesi seçildim.

 Bu görevim devam ederken 26.10.2008 tarihinde yapılan ve tek liste ile seçimlere gidilen kongrede ilçe başkanı oldum. Hemen akabinde gerçekleşen 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde beklenen sonucu alamadık. Bana göre bunun birçok nedenleri vardı. Fakat en önemli nedeni ise teşkilat olarak güçlü bir yapıda olmamamızdı.

Yeni seçildiğimiz ve hemen seçim sürecine girildiği için yönetimimle birlikte bunu sağlama çalışmalarımız yeterli olmadı. Bir grup yönetim kurulu üyemiz görevlerinden istifa etti. Yedek yönetim kurulu üyeleri ile üç aydır teşkilat çalışmalarını sürdürmeye çalışıyoruz. Fakat istifalardan sonra yaşanan bir takım olumsuzluklar nedeniyle çalışmalarımız partimizin Çine"de büyümesi ve projeler üretebilmesi için yetersiz kalmaktaydı.

Gelişen bu olaylar ve gelinen noktada Ak Partinin Çine de her kesimden herkesi kucaklayan yeni bir ilçe yönetimine sahip olması için yönetim kurulu üyelerimizle birlikte görevimizden istifa ediyoruz. Sıkıntılı süreçte sürekli yanımızda olan Milletvekillerimize, İl Başkanımıza, İl Yönetim Kurulu Üyelerine ve samimi duygularla AK Partiye destek veren bütün dava arkadaşlarımıza minnettarız.

Sevgili Dostlar;

İstifamız, partinin Çine"de büyümesi ve gelişmesinin hızlanması amaçlı olduğu için bu yönde ilçemizde siyaseti halka hizmet etme aracı olarak gören ve bu amaçla siyaset yapmak isteyen herkesin AK Parti de birleşmesi gerekir. Çine"nin geleceği bir kişi ya da bir zümreye bağlı olmamalıdır bunu kırıp toplumun tüm kitlesine yaymanın yegane yolu güçlü bir AK Parti ilçe teşkilatının oluşmasından geçiyor.
Çünkü yerel iktidar CHP"nin siyasi ihtirasların nedeniyle çok sayıda halk yararına hizmetimiz ve projelerimiz engelleniyor bütünlük sağlanamadığı içinde ya hizmetler yavaşlıyor ya da gerçekleşmiyor.

Çok değerli Çine Halkı;

Global gelişmelere bağlı ekonomik sıkıntılar sadece ülkemizle değil, dünyanın en zengin ülkelerinde bile Türkiye"den daha ağır şekilde hissediliyor. Kapı komşumuz Yunanistan bile batma noktasına geldi. O yüzden hükümetimizi suçlamak değil, böylesine büyük bir krizi ülke olarak en az kayıpla atlatmamızı sağladığı için teşekkür etmek gerekir.

Partimiz ülkemizi oldukça başarılı yönetiyor eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, dış politikada, iç politikada ve her konuda hükümetimizin tartışmasız başarılı olduğu aşikardır. Bunu en önemli örneği ülkemizin orta doğunun lideri olarak algılanması ve dünyada sözü geçer duruma gelmesidir. Halkımız bunu çok iyi bilmekte ve yaşamaktadır. O yüzden partimiz daha çok uzun yıllar tek başına iktidar olarak ülkeyi yönetmeye devam edecektir.

Biz Çinelilerinde de bu başarılı iktidara Çine için oylarımızla omuz vermemiz ve iktidar nimetlerinden daha fazla faydalanma çabasında olmamız gerekir. O yüzden siyaset yapmak isteyen dürüst, sağduyulu, çalışkan hemşerilerimizi ve tüm halkımızı daha yaşanabilir ve daha güzel bir Çine için Ak Parti çatısı altında toplanmayı davet ediyoruz.

“Her şey Çine için” anlayışıyla, ”Herkes AK Parti"ye” diyor; saygılar sunuyorum.