1- Zıplayamayan tek dört ayaklı filler mi?
John R. Hutchinson, Londra Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi: Evet, filler yer seviyesinden zıplayamaz. Ama bu konuda yalnız değiller. Muhtemelen kaplumbağaların ve hipopotamların da hiçbiri zıplayamaz. Ancak yapılmış ciddi bir araştırma yok. Bu hayvanların neden zıplayamadığını bilmiyoruz.

2- Bir insan gecede ortalama 100 kez yatakta dönüp dururken, yataktan düşme oranı neden bu kadar az?
John Forrester, İngiltere: Edinburgh Üniversitesi"nde 25 yıl önce yaptığımız araştırmada, insanların gece ne kadar dönerse dönsünler, nefes almayı zorlaştıracağı için burunlarının üzerine yatmadıklarını belirledik. Bu durumda bir insanın yatakta tam bir dönüş yapması mümkün değil. Bunin için yataktan nadiren düşülür.

3- Erkeklerin neden meme ucu var?
Jim Endersby, New South Wales Üniversitesi, Avustralya: Erkek ve kadın embriyoları gelişimlerinin ilk aşamalarında aynıdır. Meme uçları bu aşamada geliştiği için erkeklerin de meme ucu vardır.

4- “Kalbimiz kırıldığında” neden gerçekten kalp bölgesinde bir rahatsızlık hissederiz?
Antony David, İngiltere: Kalp, ritm değişikliği ve yoğunluğuyla duyguları yansıtır. Şok geçirdiğimizde hızla atar. Çaresizlik hissi kan basıncını düşürür.

5- Trafik kazalarında ölenlerin sayısı atom bombası ve silahla ölenlerden fazla mı?
Alexander D. Mitchell, ABD: ABD"de yılda 40 bin-50 bin kişi trafik kazalarında ölüyor. Bunu yüzle çarpar ve Avrupa, Rusya, Japonya ve Avustralya"yı da hesaplamak için bir kez daha ikiyle çarparsak, 100 yılda yaklaşık 10 milyon kişinin trafikte öldüğü sonucuna varırız. Ancak yalnızca İkinci Dünya Savaşı"nda muhareede ölenlerin sayısı 20 milyon.