İşte erkeklerin yatak odası korkuları...

Ereksiyon, sertleşme sorunu

Daha çok 40 yaş üzeri erkeklerde görülen bu problem, cinsel ilişki için gerekli olan ereksiyonu sağlayamadığında erkeklerde psikolojik olarak büyük sıkıntılar yaratabiliyor. Bazı durumlarda da sertleşme sağlansa da devamlılığı mümkün olamıyor. Bu sorunun altında psikolojik nedenler dışında aslında daha çok diyabet, tansiyon ve damar sertliği gibi faktörler yatmakta.

Erken boşalma

Nasıl ki kadınlar orgazm kaygısı taşıyorsa erkeklerin çoğu da yatağa erken boşalma korkusu ile giriyor. Bir erkeğin tıbbi olarak 'erken boşalmıyor' olması için aktif seks anında kendini en az bir dakika boyunca tutabiliyor olması gerekiyor. Özellikle porno film düşkünü erkekler, ekrandaki yıldızın dakikalar değil de neredeyse saatler süren performansını kendilerine referans alıyor ve bu kaygıyı daha da fazla hissediyor. Erken boşalmayı önlemek için erkeklerin mastürbasyon sürelerini uzun tutmaları ve geç boşalmaya çalışmaları da bazı önerilenler arasında.

Penis boyu

Erkeklerin yatakta duyduğu en büyük korkulardan biri de 'penis boyu'. Özellikle yeni tanıştığı bir seks partnerine karşı duyulan bu korku, iktidarsızlığa dahi neden olabilmekte. Sertleşmiş penisin ortalama boyu 12-17 cm. arasında değişmesi aslında çok normal. Bilim adamları, penis boyunun tahmin edildiği kadar önemli olmadığını söylese de Türk erkekleri genellikle bu açıklamalardan tatmin olmuyor. Kadınlar açısından durum, aslında erkeklerin düşündüğünden farklılıklar gösteriyor. Kadınlar; penis ile ilgili sadece boy değil kalınlık değerini de önemseyebiliyor. Fakat kadınların çoğu; önsevişmeye önem veren ve kendisini yatakta duygusal anlamda da besleyecek bir erkek olduktan sonra, penis boyunun çok da önemli olmadığını söylemekte.

Gebe bırakma/bırakamama korkusu

Özellikle hemen çocuk sahibi olmak isteyen ve bunun için çalışmalarını sürdüren yeni evli çiftlerde erkek partnerin yaşadığı sıkıntılardan biri de eşini hamile bırakamama korkusu. Bu korku, belki bir iki defa karşılaşıldığında üstesinden gelinebilir fakat aşılamazsa, zaman içerisinde erkeğin seks performansını oldukça olumsuz etkileyebilir. Ama gebe bırakamama korkusundan daha çok karşılaşılanı ise 'gebe bırakma' korkusu. özellikle evlilik öncesi veya evlilik dışı ilişkilerde erkekler bu korku ile de yüzleşiyor!

İlk gece korkusu

İlk kez seks yapacak bir erkek, cinsellik ile ilgili arkadaş ve yakın çevresinden duyduklarını harmanlayıp üzerinde yoğun bir baskı ve anlamsız bir beklenti hissedebiliyor. Kötü bir ilk deneyim, performans kaygısını yıllarca sürdürebiliyor...

Bakire biriyle birlikte olma korkusu

Bekaretin oldukça önemli olduğu ülkemizde erkekler, özellikle mevcut partnerleriyle cinsel anlamda ilk defa birlikte olacaklarsa, bakire olup olmadığını merak ediyor. Bazı erkekler bakire bir kadınla birlikte olmanın onunla evlenmek zorunda olacağı anlamına geldiğini düşünebiliyor.

Evlendiği kadının bakire olmaması ile ilgili duyulan korkular

Bekarete önem veren erkekler, evlendiği kadının gerdek gecesinde bakire olup olmaması ile ilgili de korkular taşıyabiliyor. Bu durum, cinsel performanstan ziyade ek psikolojik baskı yaratabiliyor.

Sütyen açamama korkusu

Geçtiğimiz yıl Michigan üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, erkeklerin özellikle de ilk buluşmada yatakta başlarına gelmelerini istemedikleri şeyin; partnerinin sütyeninin kopçasını açamamak olduğunu söylemiş. Biraz komik ve tuhaf gibi gözükse de bu, gerçek bir korku ve bazı durumlarda erkeğin yatakta başarısız olmasına dahi neden olabiliyor.

Bazı diğer korkular;

Erkekler; seks esnasında partnerini fiziksel anlamda incitme, kan görme gibi korkular da taşıyor... Ayrıca eski sevgililerini düşünen veya partnerinin eski sevgilisini düşündüğünden korkan erkekler de yok değil...