Hollywood'dan ünlü isimlerin öncüsü olduğu erkek çantası modası, Türkiye'yi de etkisi altına aldı. Kimi erkekler ihtiyaçtan, kimileri de modaya ayak uydurmak için çanta kullanıyor.
 
Çanta, son zamanlarda tüm dünyada stil sahibi erkeklerin en önemli aksesuvarı haline geldi. Öyle ki artık erkekler de, kadınlar gibi çantasız dışarı çıkmıyor. Bazaar Men dergisi; erkek ve çanta ilişkisini, şekil değiştirenerkek çantalarını, çanta seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri ve en popüler çanta modellerini mercek altına aldı... 
 
Aksesuarlar arttıkça çanta kullanımı da yaygınlaştı
 
Giderek değişen yaşam şartları ve gelişen teknoloji sebebiyle erkeklerin günlük hayatta yanlarında taşımaları gerekenlerin sayısı da arttı. Akıllı telefon, tablet bilgisayar, laptop, araba anahtarı... Hal böyle olunca, erkeklerin imdadına çantalar yetişti. Erkeklerin bu konudaki seçenekleri eskiden oldukça kısıtlıydı. Ancak stil sahibi olmanın önemli bir mesele haline geldiği günümüzde, moda tasarımcıları artık erkekler için de farklı ve iddialımodellere imza atıyor. 
 
Modeller şekil değiştirdi
 
Çantalı erkeklerin sayısının artmasıyla birlikte erkek çantaları da şekil değiştirdi. Önceleri erkekler için sadece sırt çantası ya da bond çanta gibi klasikleşmiş modeller üretilirken, şimdilerde erkeklerin bu konudaki seçenekleri oldukça fazla. Özellikle son yıllarda hızla değişen moda akımları,erkek çanta modellerinde de etkisini göstermeye başladı. Ünlü markalar; artık sadece kadınlar için değil, erkekler için de birbirinden farklı ve şık çantalar tasarlıyor. Erkeklere de bu modellerden arasından stillerine enuygun olanı seçmek kalıyor. 
 
Seçerken dikkat etmeniz gerekenler
 
Yaşı ve stili ne olursa olsun, hemen hemen bütün erkekler çantaya ihtiyaç duyar. Peki, erkekler kendilerine en uygun çantayı nasıl seçmeli? Çanta, günlük hayatın önemli bir eşlikçisi. Bu sebeple seçim yaparken çok dikkatli olmak gerekiyor. Çanta seçerken, öncelikle kullanım alanı göz önünde bulundurulmalı. Öğrenciyseniz okul hayatınızı, çalışıyorsanız iş hayatınızı, sık seyahat ediyorsanız seyahatlerde işinizi kolaylaştıracak çantaları tercih etmelisiniz. Tabii sadece kullanım alanı değil, gardırobunuz da çanta seçiminde etkili olmalı. Seçtiğiniz çantanın, stilinize uygun olması şart. Gardırobunuzdaki kıyafetlerin hemen hepsiyle uyumlu bir çanta seçmek işinizi oldukça kolaylaştırır. Bunun yanı sıra çantanın boyutları ve ağırlığı da oldukça önemli. Fazla büyük/ küçük ya da ağır bir çanta, günlük hayatınızı zorlaştırır. Çanta seçerken; günlük yaşamınızı, ihtiyaçlarınızı ve stilinizi göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bu seçimden siz kârlı çıkacaksınız. 
 
Modanın merkez üssü Hollywood
 
Pek çok trendin olduğu gibi çanta trendinin de merkez üssü Hollywood. Ünlü yıldızların öncüsü olduğu bu trend, tüm dünyada kısa zamanda yaygınlaştı. Önceleri sadece David Beckham, Brad Pitt ve Jude Law gibi isimlerin vazgeçilmezi olan çantaya, şimdilerde pek çok erkekte rastlar olduk. Erkeklerde çanta trendinin hızla yaygınlaşmasında değişen yaşam şartlarının rolü çok büyük. Artık çanta, özellikle şehirli genç erkeklerin en büyükyardımcısı. Eskiden sadece cepleriyle, sırt çantalarıyla ya da bond çantalarla yetinmek zorunda olan erkekler; bu konuda artık en az kadınlar kadar özgür. İlk zamanlarda konuya temkinli yaklaşanlar olsa da, çanta konusundaki olumsuz algı zamanla değişti. Bugün hem yurt dışında, hem de Türkiye'de ünlü ya da ünsüz pek çok erkek çanta trendine ayak uydurmuş durumda. 
 
En popüler çanta modelleri
 
Sırt çantaları: Sırt çantaları, modası asla geçmeyenler listesinin en üstünde yer almaya devam ediyor. Tabii en son trendlere uyum sağlayarak... Sırt çantalarında bu sezon, renkli detaylar ve desenler ön plana çıkacak. Özellikle kanvas ve militer detayların hakim olduğu modeller yeni sezonda dikkat çekecek. Fazla iddialı olmadan çanta trendine uymak isteyenler için... 
 
Postacı çantaları: Modası asla geçmeyen bir diğer model ise postacı çantaları. Bu model, işlevselliği nedeniyle bu sezon da erkekler arasındaki popülerliğini koruyacak. Renklerin ve deri detayların ön plana çıktığı postacı çantaları, klasikten şaşmayanlar için... 
 
Bez çantalar: Kadınların özellikle yaz aylarında ilk tercihi olan bez çantalar, artık erkeklerin de vazgeçilmezleri arasında. Bu sezon özellikle krem rengin ön plana çıktığı bez çantalar, hafif ve rahat olmaları nedeniyle çabasız şıklık arayanların imdadına yetişecek. Keten bir gömlek ve bermuda bir şortlaoluşturduğunuz kombininizi son moda bir bez çantayla tamamlayarak bu yazın en şık erkeği olabilirsiniz. 
 
Holdall çantalar: Klasik sayılabilecek bir diğer model ise holdall çantalar ya da bilinen adıyla bavul tipi seyahat çantaları. Holdall çantalar için spor çantaların stilize edilmiş hali demek yanlış olmaz. Bu sezon holdall çantalarda renkler, desenler ve deri detaylar dikkat çekecek. Kısa seyahatler için oldukça elverişli olan bu model, günlük hayatta ihtiyaç duyabileceği her şeyi yanında taşıyanlar için de oldukça uygun. Her zaman her yerde kullanabileceğiz bir holdall çanta istiyorsanız, tercihinizi kesinlikle deri olanlardan yana kullanmalısınız. 
 
Omuz çantaları: Bu çantalara, klasik koyu renklerin yanı sıra açık ve iddialırenkler de hakim olacak. 'Yaz mevsiminde de siyah kullanmak istemiyorum' diyorsanız; haki, toprak tonları, krem ve gri renkte bir omuz çantası tercih edebilirsiniz. 
 
Barel çantalar: Spor tarzdan hoşlananlar için bir diğer seçenek de barrel çantalar. Militer ve geometrik desenli olanları çok moda. 
 
Unutmamanız gerekenler...
 
- Kulplu çantalar, artık erkeklerin de vazgeçilmezi; ancak bu modeller, feminen bir görüntü verdiği için yapacağınız kombinlere dikkat edin. 
- Kanvas çantalar, bu sezonun en popüler modellerinden.
- Erkekler arasında clutch çanta trendi giderek yaygınlaşıyor; ancak siz siz olun, clutch çantaları blazer ceketlerle kombinlemeyin. 
- Valizler, önemli bir stil tamamlayıcısı haline geldi. Siz de stilinize uygun birvaliz edinin ve seyahatlerde de trendy olun.