Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''bölücü terör örgütüne karşı uluslararası hukuktan doğan hakkımızı da artık kullanma imkanını yakalamış durumdayız'' dedi.

''AK Parti İktidarı olarak kimseden izin almaya hiçbir zaman tevessülleri olmadığını, bugün de olmayacağını, yarın da olmayacağını'' ifade eden Erdoğan, ''Avrupa'daki bütün ülkeleri bu konuda AB dahil bilgilendirdik. Koalisyon güçlerini bu konuda bilgilendirdik. Günah bizden gitti. Şimdi bundan sonra eğer sorumlular sorumluluğunun gereğini yerine getirmezlerse bizler de gereğini kendimiz yapmak durumunda kalacağız'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Romanya'da, Türk vatandaşları ve soydaşlarla bir araya geldi. Erdoğan, Başkent Bükreş'teki Marriott Otel'de gerçekleşen buluşmada yaptığı konuşmada, TBMM'den sınır ötesi harekat için yetki alındığını hatırlatarak, şunları söyledi:

''Bunu da askeri gerekçeler oluştuğu anda bizler Hükümet olarak kesinlikle kullanacağımızı söylemiştik ve bunun adımlarını hiç çekinmeden atacağız, atmak durumundayız. Kamu düzenimizi bozmaya yönelik topraklarımız üzerinde farklı yaklaşımlar sergileyen bu bölücü terör örgütüne karşı uluslararası hukuktan doğan hakkımızı da artık kullanma imkanını yakalamış durumdayız. Bundan dolayı da bazılarının söylediği gibi 'Başbakan Amerika'ya gidiyor, oradan izin alacakmış.' Değerli arkadaşlar, şunu ben bütün samimiyetimle söylüyorum; Bizim AK Parti iktidarı olarak kimseden izin almaya hiçbir zaman öyle tevessülümüz olmamıştır. Bugün de olmayacaktır, yarın da olmayacaktır. "

Kaynak :