Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 41 kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından geldiği Elazığ"da, “İnşallah Ramazan ayına kadar bu köylerdeki evlerin yerine, güvenli projelerle, yeni konutlar inşa edilecek. Vatandaşlarımızı bu yeni konutlara yerleştireceğiz” dedi. Sırtında sinyal karıştırıcı seyyar Jammer cihazı bulunan bir asker, Erdoğan"ı adım adım takip etti.
Depremin vurduğu köylerde incelemelerde bulunmak ve depremzedeleri dinlemek üzere dün Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Elazığ"a gelen Erdoğan, havaalanında, şunları söyledi:

"Ölenle ölünmüyor"
“Allah beterinden korusun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, artık bunların altından rahatlıkla kalkabilecek güçte. Ama tabii maaselef ölenle ölünmüyor. Bunlardan ibret almamız, ders çıkarmamız gerekiyor. Sürekli olarak "Kentsel dönüşüm projesi" diyoruz. 120 bin konut projesi başlattık.”
Erdoğan, yanındaki bakanlarla birlikte helikopterle Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyüne hareket ettiğinde, iki Kobra tipi helikopter de koruma amaçlı eşlik etti. Helikopter köye indiğinde, pervanesinin koşuşan köylülere çarpmaması için jandarma güvenlik çemberi oluşturdu.
Muhtar Nurettin Yıldırım ile 200 metre uzaklıkta kurulan taziye çadırına yürüyen Erdoğan, bir çadıra girerek başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu. Daha sonra taziye çadırına geçerek depremzedeleri dinleyen, ardından da Kızılay"ın kurduğu çadıra giren Erdoğan, üzerinde sinyal karıştırıcı Jammer cihazı bulunan cip ile 19 kişinin yaşamını yitirdiği Okçular köyüne gitti. Sırtında seyyar Jammer bulunan bir asker, Erdoğan"ı adım adım takip etti.
Okçular Jandarma Karakolu"nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, “Depremzede vatandaşlarımın metanetini büyük bir hayranlıkla tespit etmiş bulunuyorum. Burada ciddi manada bir feryat figan veya bir isyan görmüyorsunuz. En kısa zamanda konut, okul ve ahır sorunlarını çözeceğiz” dedi.




Jammer"la koruma
Erdoğan kurmaylarıyla beraber depremzedelerin çadırlarını ziyaret etti. Sırtında sinyal karıştırıcı seyyar Jammer cihazı bulunan bir asker, Erdoğan"ı gittiği her yerde adım adım takip etti.



DENİZ FENERİ"NE TEŞEKKÜR
DepremzeDElere seslenen Erdoğan, “Sağolsun Kolordu Komutanlığı tüm imkânlarıyla seferber oldu. Kızılay ve Deniz Feneri Derneği de tüm imkânlarıyla destek verdi.?Allah razı olsun” dedi.





Balyoz"da imzası vardı
Erdoğan komutana sarıldı
Başbakan Erdoğan, Okçular köyündeki taziye çadırını da ziyaret ederek, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Erdoğan"ın çadırları ziyaretine 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özaslan eşlik etti. Erdoğan, “Yaptığınız yardım ve kurtarma hizmetlerinden dolayı size teşekkür ediyorum” dedi ve Korgeneral Özaslan"ı sarılarak öptü. 30 Ağustos 1998"de tuğgeneralliğe terfi eden, Ağustos 2002 şûrasında tuğgenerallikte bekleme süresi 1 yıl uzatılan Özaslan, 30 Ağustos 2003"te tümgeneralliğe, 30 Ağustos 2007"de korgeneralliğe terfi etti. Özaslan"ın adı, Balyoz Planı"nda imzası bulunan 24 general arasında geçiyordu. Özaslan o dönemde 1. Ordu"da Harekât Kurmay Başkanı"ydı.

Keko babasına kavuştu
Depremde annesini ve kardeşini kaybeden 8 yaşındaki Keko Çiçek, önceki gece Almanya"dan dönen babasıyla biraz olsun teselli buldu. Okçular köyünü ziyaret eden Başbakan Erdoğan da Keko ile özel olarak ilgilendi.

Milliyet