Herald Tribune, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu dünyaca tanınmış 25 isme teknolojiye nasıl baktığını sordu.

Gazetenin, yılbaşı eki için görüş istediği isimler arasında Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, eski ABD başkanları Bill Clinton ve George W. Bush, Fransa'nın First Lady'si Carla Bruni ile SSCB lideri Mikhail Gorbaçov da var.

Gazetenin yöneltiği soru; "Teknoloji, hayatın her yanını kaplıyor. Bu yeni gücü nasıl yorumluyorsunuz? Sizi heyecanlandırıyor mu, yoksa korkutuyor mu?"
Başbakan Erdoğan'ın sorulara verdiği yanıt, elektronik iletişime nasıl baktığını da ortaya koydu. Erdoğan'ın, "Hiç bir elektronik ilişkinin insan sıcaklığını taşımaya yetmeyeceğini düşünüyorum" cümlesi dikkat çekici.

Erdoğan, yaygınlaşan teknolojinin insan etkileşimini zayıflattığını düşünüyor. Başbakan Erdoğan, "Biz işte bu tehlikeye karşı halkla sıcak teması, insan insana, yüz yüze iletişimi çok önemsiyoruz. Bazılarının 'modası geçmiş' saydıkları geleneksel iletişim biçimleri, bizim siyasal etkinliklerimizin merkezinde yer almaya devam ediyor" görüşünü savunuyor.

Ancak Erdoğan, teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar yararlanma konusunda da kararlı. Başbakan, gazeteye gönderdiği yazıda, "Şüphesiz biz de gelişen iletişim teknolojilerinin imkanlarından en iyi şekilde yararlanmak için elimizden geleni yapıyoruz" ifadesini kullandı.