İstanbul'da düzenlenen şehir hastanesi kredi töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son dönemde gerilen Türkiye - Almanya ilişkileri nedeniyle Türkiye'de faaliyet gösteren bazı Alman şirketleri hakkında soruşturma başlatıldığı iddiasını yalanladı. Erdoğan, " MİT'i, İçişleri Bakanımı aradım ve kendilerine sordum. Şu ana kadar Alman şirketleriyle ilgili başlattığınız herhangi bir soruşturma var mı diye. Ve dün arkadaşlarımdan aldığım cevap şudur; hiçbir Alman şirketiyle ilgili başlattığımız bir soruşturma, araştırma yoktur" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

İlgili tüm kurumlarımız uluslararası kuruluşların önlerini açmaya hazırdır. Biz böylesine iyi niyetliyken bazılarının ticaretle siyaseti karıştırdığını görüyoruz.


Alman ekonomi bakanın hiçbir mesnete dayanmayan, Türkiye'ye yatırım yapan şirketleri tedirgin etmeyi amaçlayan açıklamalarını kınıyorum. Bu asla, siyasette temsil makamında olanlara yakışmaz.

Terörle, teröre bulaşanlarla siyaseti lütfen birbirine karıştırmayın. Ve ben MİT'i, İçişleri Bakanımı aradım ve kendilerine sordum. Şu ana kadar Alman şirketleriyle ilgili başlattığınız herhangi bir soruşturma var mı diye. Ve dün arkadaşlarımdan aldığım cevap şudur; hiçbir Alman şirketiyle ilgili başlattığımız bir soruşturma, araştırma yoktur.