Aydın"da faaliyet gösteren bir firma yeni oluşturduğu internet sitesine üye olan müşterilerinden kura ile belirlenen ilk 100 lişiye çeşitli hediyeler dağıttı. Hava sıcaklığının iyice artması ve tatil sezonunun gelmesiyle birlikte düzenledikleri kampanyanın istedikleri hedefe ulaşamadığı açıklayan firma yetkilisi, ilgisizlikten yakınarak kampanyayı bir hafta süreyle daha uzattıklarını belirtti.
Aydınlılara 30 yılı aşkın bir süredir halı ve avize sektöründe hizmet veren Erdemoğlu firması; Aydın-Muğla karayolu üzerinde faaliyette olan Erdemoğlu Home isimli şubelerinin 10"uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle, özel bir hediye kampanyası düzenledi. Kampanyada firmaya ait internet sitesine 15 Haziran 2008 tarihinde 13.00 ile 15.00 saatleri arasında üye olan ziyaretçi ve müşteriler arasından kura ile hediye dağıtımı yapıldı. 100 özel ödülün dağıtılacağı duyurulan kampanya ilgi beklenenden az olunca firma dün sona eren kampanyayı bir haffa daha devam ettirme kararı alırken, hediye kazanan az sayıda talihli hediyelerini Firma Yetkilisi Ali Erdem"in elinden aldı.
Kampanya hakkında bilgiler veren Firma Yetkilisi Ali Erdem, 30 yılı aşkın bir süredir Aydın halkının destekleriyle hizmetlerini sürdürdüklerini söyledi. Hem kendilerini desteklen vatandaşlara çeşitli hediyeler vererek teşekkür etmek hem de Erdemoğlu Home isimli işyerlerinin 10"uncu kuruluş yıldönümünün kutlamak için bu hediye kampanyasını düzenlediklerini belirten Erdem, “Hediye vereceğimiz 100 kişiyi tespit etmek içinde ziyaretçi ve müşterilerimizin internet sitemize üye olmalarını istedik. Biz başvuruların yoğun olacağını tahmin ediyorduk. Ama aldığımız üye listesinde yer alan isim sayısı henüz 50 civarlarında olduğu için, kampanyamızı bir hafta daha devam ettirme kararı aldık. Hediye almaya hak kazanan talihlilerimizin çok az bir kısmı hediyeleri alırken, gerek havaların ısınması gerekse de tatil sezonunun başlamasıyla çoğu kişi daha hediyelerini almadı” dedi.
AYDINLILAR KENDİ FİRMALARINA SAHİP ÇIKMIYOR
Düzenledikleri kampanyada ortaya çıkan sonuçların kendilerini çok üzdüğüne değinen Erdem, Aydınlıların kendi illerinin firmalarına yeteri kadar sahip çıkmadığını iddia etti. Yerli firmalardan yapılacak alış-verişlerde oluşan ekonomik hareketliliğin gene orada kaldığına işaret eden Erdem, “Vatandaşlarımız hiç fiyat araştırması yapmadan, girdikleri büyük alış-veriş merkezlerinden tüm ihtiyaçlarını aynı anda karşılamaya çalışıyorlar. Halbuki bizim fiyatlarımız oradakilerin çok daha altında. Bence ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin en uygun neredeyse gidip oradan alınmalı. "Gelmişken bunu da alayım" anlayışı hiç doğru değil. Bir de yabancı firmalardan yapılan alış-verişlerin Aydın"a faydası olmuyor. Onlar karları toplayıp götürüyorlar. Ben halkımızı yerli firmalara sahip çıkmaya davet ediyorum. Böylece hem biz ayakta kalarak onlara geri dönüşüm sağlarız hem de vatandaşımız daha ucuza ihtiyaçlarını karşılamış olurlar” diye konuştu.
Konuşmaların ardından hediye çekilişinin talihlilerinden ve önümüzdeki ay evlenecek olan eczacı Nuri Korkmaz ile bankacı Emel Kazanır çifti hediyelerini Firma Yetkilisi Ali Erdem"in elinden teslim eldi. Aldıkları hediyenin ihtiyaçları olan bir ürün olduğunu ifade eden nişanlı çift, düzenledikleri kampanya için firmaya teşekkür etti.