Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, partisinin Kuşadası 7. İlçe Danışma Kurulu toplantısında türban tartışmalarıyla ilgili olarak yorumda bulundu.
Türban sorununun son derece gereksiz bir sorun olduğunu belirten AKP"li Vekil Erdem, “Bu sorun Ak Parti kurulmadan çok önce çözümlenmesi gerekirdi” diye konuştu.
CHP, MHP ve diğer partilerin yöneticilerinin de ifade ettiği gibi meseleyi çözülmesi gereken bir konu olarak gördüklerini dile getiren Mehmet Erdem, “Türkiye"de yaşayan 70 milyon insanın insan hakları bakımından, inanma ve inandığı gibi yaşama hakkı bulunuyor. Başörtüsü ile eğitim alan kızlarımızla ilgili bu sorununun CHP ve MHP"nin de belirttiği gibi diğer partilerin yöneticilerinin de ifadelerinde olduğu gibi çözülmesi gereken bir konudur. Bu sorun mutabakat içerisinde çözülmeli” dedi.
Başörtülü kızların eğitim alma hakkı olduğunu kaydeden Erdem, “Nasıl başörtülü veya başörtüsüz bir hanımefendi, hastaneye gittiğinde doktordan gerekli tedaviyi görüyorsa, bir başörtülü mahkemeye tanık veya sanık olarak girebiliyorsa, devletin bir hizmeti olan üniversitede de aynı şekilde eğitim alma hakkı olmalıdır. Buna herkesin katılacağı inancındayız. Devletin memuru devleti temsil eder, kılık kıyafet yönetmeliği vardır. Bu kıyafet içerisinde bulunmalıdır. Ama bir hak olarak eğitim hakkı bu eğitim hakkını alırken de herhangi bir sınırlama koymadan, özgür bir hak içinde kızlarımız eğitimlerini alabilmeliler” dedi.