Aydın Büyükşehir yönetimini ‘Ayrımcılık’ yapmakla suçlayan Milletvekili Mehmet Erdem, “Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ’yi arayan muhtarları azarlıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde köy muhtarlarının karnesi var” dedi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Şu anda Aydın'ın bir çok mahallesinde ve ilçesinde su sorunu yaşanıyor. Didim'de sular kesiliyor vatandaşlar muzdarip. Yine Buharkent'in Savcıllı ve Kızıldere mahallelerinde sular kesik. Muhtarlar ASKİ'yi aradığında azar işitiyorlar. Sorunlar çözülmüyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne kapanan İl Özel İdare'den geçen deneyimli ve Aydın'ın köylerini karış karış bilen bürokratlar kızak görevlerde veya uzak ilçelerin itfaiyelerine gönderildiler. Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ve ASKİ'ye Aydın'ı bilmeyen tanımayan dışarıdan yöneticiler atandı. Bu gidişle ASKİ yapılanması çok uzun zaman alacak ve muhtarlar azarlanmaya devam edecekler” dedi.

“KÖY MUHTARLARININ KARNESİ VAR”
Aydın'ın mahalleye dönen köylerinin hizmet beklediğini ancak, hizmetin köy muhtarının ve köyün karnesine göre verildiğini iddia eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Şu anda yaz mevsimi itibariyle ilçelerden köylere giden yollarda ikinci kat asfaltlama, yama, kışın bozulan bölümlerin ve sanat yapılarının tamiratları gibi hizmetlerin yapılması gerekiyor. Mahalle içi yollarda da beton kilit parke döşenmesi gerekiyor. Muhtarlar Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarında kendilerine cevap, 'Karnene bir bakalım CHP senin köyünde ne kadar oy almış'…Eğer CHP o köyde ikinci parti ise 'karne notu zayıf; bekleyeceksin’. Muhtarların karne notu zayıfsa hizmet yok. Aydın'ın 1milyon nüfusuna göre yerel hizmetlere verilen bütçenin yüzde 60'ı Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne geriye kalan yüzde 40' ise 17 ilçe belediyesine dağıtılıyor. Büyükşehir Belediyesi'nde büyük bütçe ve büyük yetki var. Ama bu bütçeyi doğru, akıllıca ve becerikli olarak kullanmak önemli. Aydın Büyükşehir Belediyesi bu partizanlık anlayışıyla haksızlık yapmaktadır. Haksızlık yapanı halkımız asla affetmez” ifadeleri ile Büyükşehir yönetimini eleştirdi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg