Engelliler Haftası sebebiyle Didim ve Yöresi Engelliler Derneğinin etkinlikleri verilen Dayanışma ve Kaynaşma yemeği ile son buldu.
Dün gece Grand Didiyma Otel"de yapılan eğlenceye Didim Kaymakamı Ali Katırcı ve Eşi Hacer Katırcı, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, Engelliler ve aileleri katıldı.
Eğlencede kısa bir konuşma yapan Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş “Biz 2 yıl önce kurunla bir derneğiz. Kuruluşumuzdan bu yana her yıl engelli vatandaşlarımız için çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bizim esas amacımız engelli vatandaşlarımızın da bir birey olduğu toplumdan soyutlanamayacağı ve onların iş ve eğitim olanaklarından faydalanmasını sağlamaktır. Bu amaçla her yıl bu etkinliklerle sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bizleri bu haftada yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise hafta kapsamında bir çok etkinliklerin yapıldığına söyleyerek “Bunlar birer başlangıç, bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen Değerli Eşim Hacer Hanıma teşekkür ediyorum. Bu iş sevgi işidir, gönülsüz olmaz. Dolayısıyla bu iki kelime sevgi Gönüllüleri oluşumunu oluşturdu” dedi.
Kaymakam Katırcı “Bu günkü etkinliğimiz çok güzel bir etkinlik, bizler çok büyük bir aileyiz. Bugün bunu burada bir kez daha gördük. Avrupa"da sokaklarda birçok engelli vatandaş görüyoruz ama bizim ülkemizde ise bu çocuklar eve hapsediliyor. İşte biz bunu kırmak istiyoruz. Bunu hep beraber başarabiliriz” dedi.
Konuşmaların ardından Didim Rumelili Romanlar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Dans Ekibi sahne alarak oyunlarını sergilediler. Eğlence de ayrıca Didim Kent tiyatrosu oyuncuları engelliler için bir pandomi sergilediler. Gecede ayrıca Palyaço Engellileri eğlendirirken, etkinlik gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.