A Milli Takım"ın 2010 fikstürü kuraya kalınca başımıza iş aldık.

Açılış 6 Eylül"de Ermenistan ile deplasmanda. Kara kışta Estonya"ya gidiyoruz. En kötüsü ise 2009 baharında İspanya ile üst üste 2 maç yapacak olmamız.

A Milli Futbol Takımımız"ın Güney Afrika"da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası elemelerindeki fikstürü belli oldu. İspanya ve Türkiye"nin anlaşamaması, diğer ülkelerin de çeşitli taleblerde bulunması nedeniyle yaşanan fikstür krizi UEFA"nın kura çekimiyle son buldu. Hırvatistan"ın Zagreb kentinde dün 5. grupta yer alan 6 ülkenin temsilcilerinin hazır bulunduğu fikstür çekimi sonrasında ilginç bir tablo ortaya çıktı. Bilindiği gibi Futbol Federasyonu fikstür için Zagreb"e protesto amaçlı temsilci göndermeme kararı almış ancak UEFA"nın tepkisi sonrasında Erdal Batmaz ve Metin Kazancıoğlu apar topar Zagreb"e gitmişti. Fikstüre göre ise Ermenistan ile başlayıp Ermenistan ile elemeleri bitireceğiz. Daha beklenmedik olay ise hiç hesap etmediğimiz şekilde İspanya ile 5 günde iki maç oynayacak olmamız.

ÇOK ATEŞLİ BİR BAŞLANGIÇ

MİLLİLER"İN programına bakınca ilk maçın 6 Eylül 2008"de deplasmanda olması biraz handikap. Çünkü Ermenistan"da galip gelmek zor olabilir. Seyirci atmosferi aleyhimize ve kötü bir zemin bizi bekliyor. Yine de Milliler, ateşli ortamdan 3 puan çıkartmak isteyecek. 4 gün sonra iç sahadaki Belçika maçı bizim için bir moral olabilir. Çünkü Belçika yeniden yapılanıyor. 11 Ekim"de evimizde Bosna Hersek maçına çıkacağız. Ancak istemediğimiz bir durum ise 15 Kasım"da Estonya deplasmanına gidecek olmamız. İklimin kötü olduğu bir dönemde oynayacağımız Estonya maçına tıpkı Norveç gibi özel hazırlık gerekebilir. Bilindiği gibi Estonya"da 1 hafta kamp yapmıştık.

İSPANYA İLE KRİTİK RAPSODİ

GRUPTAKİ anahtar maçlarımız ise İspanya ile. 28 Mart"ta deplasmana gidiyoruz. 1 Nisan"da ise Boğalar"ı içerde konuk edeceğiz. 2. İspanya maçını içeride oynamamız iyi. Ancak Aragones"in Euro 2008 finalleri sonrasında yeni bir teknik direktörle yola çıkacak İspanya ile ilk maçı eylül veya ekim ayında oynamak ideal olabilirdi. Yine grubun favorisi ile peşpeşe oynamak dezavantajlı durum. İlk maçtaki yenilgi bizi moral bozukluğuna itebilir. Bu da dünyanın sonu değil

HAZİRAN"DA MAÇIMIZ YOK

BİR diğer çekindiğimiz nokta ise liglerin bitiminden sonra Milli maçları oynamaktı. Bilindiği gibi hem transfer dönemi olması, hem de futbolcularımızın tatile çıkmak istemeleri nedeniyle rakiplere konsantre olamıyorduk. Grubun 2009-10 sezonundaki maçları ise Eylül ayında Estonya içeri, Bosna dışarı maçları ile devam edecek. 10 Ekim 2009"daki Belçika maçı sırat köprüsü olabilir ancak o tarihe iş kalmayabilir. Ermenistan maçı ise İspanya maçlarındaki skorlara göre liderlik veya ikincilik için bir şölen maçı olabilir. Dileriz yolun sonu 2010 olur.

2010 STATÜSÜ NE DİYOR?

Liderler direkt gidiyor ikincilere play-off var

2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 9 grupta 53 takım mücadele ediyor. 6"şarlı 8 ve 5 takımlı 1 grupta 15 ay sürecek mücadelenin ardından finallere katılacak 13 Avrupa ülkesi belirlenecek. Statüye göre 9 grup lideri direkt olarak final biletini alacak. 9 grubun ikincileri arasından en iyi 8 takım ise çift maçlı play-off oynayacak. Baraj maçlarının ardından 4 takım daha finallere gidecek. Yani gruptan direkt çıkmamız için liderlik, play-off oynamamız için de en iyi 8 ikinciden birisi olmamız şart.

Ermeniler 6 Eylül 2008"i bekliyor

TÜRKİYE"NİN ilk maçını Ermenistan ile deplasmanda oynayacak olması ev sahibi ülkeyi sevindirdi. Ermenistan Futbol Federasyonu Başkanı Ruben Hayrapetyan, Türkiye"yi en iyi şekilde ağırlayacaklarını açıkladı. Hayrapetyan, “Bu maç ikili ilişkilerimiz için tarihi önem taşıyor. Güzel bir dostluk kurulması için önemli bir fırsat. Festival havasında bir maç oynayacağımızı düşünüyorum. Türkiye güçlü ama biz kazanmak istiyoruz” diye konuştu.