AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın, türbanlı yazar Nihal Bengisu Karaca'yı mahkemeye verdiği ortaya çıktı. Habertürk yazarı Bengisu Karaca'nın köşesinde yayımlanan bir yazıda 'kişisel haklarına saldırı'da bulunduğunu iddia eden Hotar, rekor tazminat talebinde bulundu.

SAVUNMA VERECEK
Karaca, geçtiğimiz ekim ayında kaleme aldığı bir yazıda, AKP'nin yeniden oluşturulacak Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) ilişkin görüşlerini açıklamış ve 'Sosyal İşler Başkanlığı da değişiklik düşünülen yerler arasında. Son yerel seçim sürecinde ismi etrafında akçalı-şaibe oluşan Nükhet Hotar'ın gideceğine kesin gözüyle bakılıyor' ifadesine yer vermişti. Bunun üzerine Hotar'ın, avukatlarına talimat vererek Karaca hakkında 'kişilik haklarına saldırı' gerekçesiyle 100 bin TL'lik tazminat davası açtığı öğrenildi. İzmir'de açılan davanın sürdüğü ve Hotar'ın iddiasına ilişkin Karaca'dan savunma istendiği belirtildi.

Kulis yazmak adetten!
TEKZİP yayımladığı halde Hotar'ın sert muhalefet ettiğini belirten Karaca, 'Siyasete soyunan herkes hakkında kulislerde konuşulur. Köşe yazarlarının bu söylentilere belirli bir noktaya kadar yazılarında yer vermesi alışılageldik bir durumdur. Ben de öyle yaptım ve 'belirli bir noktaya kadar' bu kulislere yer verdim' dedi. Akşam