Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi Didim Turizm Meslek Yüksekokulunun öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi ve Didim Ticaret Odasının katkılarıyla “Yaratıcı yatak yarışması” düzenlendi. İki kategoride düzenlenen yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

Didim’de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi Didim Turizm Meslek Yüksekokulu öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi ve Didim Ticaret Odasının katkılarıyla Turizmde Kat hizmetleri mesleğinin geliştirilmesine ve saygınlığının korunmasına katkı sağlamak amacıyla “Profesyonel Otel Çalışanları” ve “Meslek Lisesi ve Meslek Yüksekokulları Öğrencileri” katıldığı “Yaratıcı yatak yarışması yapıldı. Didim Spor Salonunda yapılan etkinliğe Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, Didim İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, ADÜ Didim MYO Müdürü Prof. Dr. Atilla Yüksel, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, ADÜ’lü akademisyenler, üniversite öğrencileri ve turizm lisesi öğrencileri ve öğretmenler izledi. Yarışma öncesinde turizm haftası dolayısıyla İlköğretim Okullarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Protokolü tarafından verildi.

Ardından Yarışmaya geçildi. Yarışmanın jüri üyeliklerinde Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, ADÜ Didim MYO Müdürü Prof. Dr. Atilla Yüksel, Ercan Demir, Pelin Ergin, Tülay İkitimur, Emir Hepoğlu, Evlin Çelen ve Rabia Kılıçsokan yer aldı. Yarışmanın profesyonel otel çalışanları kategorisinde 9 takım katılırken, Meslek Lisesi ve Meslek Yüksekokulları Öğrencileri kategorisinde 11 takım katıldı. İlk olarak Profesyonel Otel çalışanları yarıştı. İki etapta yapılan yarışmalarda yarışmacılardan ilk olarak 10 dakikada yatak hazırlamaları jüri değerlendirmesinin ardından 3 dakikada yatak toplamaları istendi. Yarışmanın ardından Emir Hepoğlu havlu katlama gösterisi yaparken salonda seçilen 3 kişi arasında hızlı süpürme yarışması düzenlendi.

Daha sonra Meslek Lisesi ve Meslek Yüksekokulları Öğrencileri kategorisinde yarışmalar yapıldı. Öğrencilere de yine yatak yapımı için 10 dakika yatak toplama için 3 dakika süre verildi.
Yarışmanın ardından salondakiler için “1 dakika yarışması” yapıldı. Aralarında Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nunda yer aldığı 6 yarışmacı kağıt peçeteleri 1 dakika içerisinde belli mesafelerde bulunan kovalara atma yarışması gerçekleştirdi. Yarışmanın ardından Yaratıcı yatak yarışmasına katılan tüm katılımcılara ADÜ Didim MYO öğrencileri tarafından madalya takıldı, katılım belgesi ve çiçek verildi, Emir Hepoğlu’nun “Sevimli havlular” adlı kitabı ücretsiz dağıtıldı.

“GARDEN OF SUN OTEL VE KUŞADASI AOTML BİRİNCİ”
Ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Liseler kategorisinde 3.lüğü İzmir Özdere Tahir Çamur Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Profesyonellerde ise Didim Garden Of Sun Otel elde etti. Yarışmacılar ödüllerini Didim Ticaret Odası Başkanının elinden aldı. Liselerde İkinciliği ise Bodrum Turgutreis Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Profesyonellerde ise Rixos Premium Bodrum ekibi kazandı. Ödüllerini ise Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın elinden aldı. Yarışmanın birinciliğini ise Liselerde Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Profesyonellerde ise Capris Termal Otel kazandı. Birinciler ödüllerini İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun elinden aldı.

Düzenlenen yarışmayla ilgili konuşan ADÜ Didim MYO Müdürü Prof. Dr Atilla Yüksel kat hizmetlerinin önemine değinerek “Otelcilik ve turizm en önemli ürün olarak ortaya koymuş olduğu temizliktir. Kat hizmetleri otelcilikte şu an ki var olduğu yerden daha da önemli bir konumdadır otelcilikte; Bu kadar önemli olmasına rağmen kat hizmetleri istihdam edilebilirlik açısından baktığımızda giderek düşen bir tercih durumundadır. Bunun önemini ortaya çıkarmak için Didim Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Ticaret Odamız ve ADÜ Didim MYO olarak ne yapabiliriz anlamında hem Didim’i ulusal medyada tanıtmak hem de ilçenin tanıtımı için toplantılar yaptık. Burada değişik fikirler ortaya çıktı. Bunlarda biri de yaratıcı yatak yarışmasıydı; fikri beğendik. 3 toplantı yaptık ve şu anki etkinlikte 23 ekip yarıştı. İki kategoride yarışmalar oldu. Bu yarışmalar sonucunda ortaya ilginç ve hoşa giden akıllarda kalan bir şölen havasında etkinlik oldu. Bu etkinlikte herkes birinci oldu. Buradaki etkinlikte amacımız bu bölümü ortaya çıkarmaktı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

“DİDİM’DE İLK”
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Didim’de bir ilkin gerçekleştiğini belirterek “Didim’de ilkleri yaşıyoruz. Didim artık gerçekten turizm kenti oldu. Turizmin olmazsa olması eğitim kurumları sayesinde bu tip çalışmalara ev sahipliği yapıyoruz. Bu tip yarışmalarda ve etkinlikte üniversitemizin ve meslek lisemizin katkılarıyla oldu. Bu konuda dışarıdan katılan katılımcılar Didim’i tanıttık önemli bir etkinlik oldu; Önümüzdeki yıllarda devam ettireceğiz.”dedi.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise etkinliğin güzel ve keyifli olduğunu ifade ederek “ Keyif aldık. Yorulduk bazen jüride kopya çektik Komsept olarak renklilik geldi sektörün alt yapısını oluşturan arkasındaki müşteri memnuniyetini yaratan elemanların onura edip onlarla beraber olup onları tanıttık. Liseleri içinde Pırıl pırıl çocuklar var. Severek yapıyorlar. Yüzleri gülüyor. Gördünüz, Didim, Marmaris ve Turgutreis komsepti vardı. Bunları görmek memnun edici; inşallah turizm haftasında sadece kat hizmetleri değil bar, animasyon yarışması neden yapılmasın? Halkında ilgisi çekilebilir ve ileride daha güzel olacaktır. Turizm meslek yüksek okulu öncülük yaptı. Güzel bir yarışma oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gif Haberin videosu...

20120419aw000080_02.jpg20120419aw000080_03.jpg20120419aw000080_06.jpg20120419aw000080_01.jpg20120419aw000080_05.jpg