Hazırlanan listelere göre Arnavutluk, Gine ve Angola’nın en çok kazanan sporcuları Türkiye’de oynuyor, Türk sporcular arasında ise en büyük geliri Hidayet elde ediyor
 
ABD’nin saygın spor dergilerinden ESPN’in hazırladığı ülkelere göre en çok kazanan sporcular listesinde tanıdık isimler yer alıyor.
 
Galatasaray’da forma giyen Lorik Cana, dergiye göre Arnavutluk’un en çok kazanan sporcusu.
 
Galatasaray’dan yılda 2.5 milyon dolar kazanan Cana’yı yıllık kazanç açısından Arnavutluk’ta geçebilen başka bir sporcu yok. Ülkesinin en çok kazanan bir diğer sporcusu da Trabzonspor’un Gineli yıldızı Ibrahima Yattara.
 
ESPN’e göre yılda 717 bin dolar kazanan Yattara ülkesi Gine’nin en çok kazanan sporcusu.
 
Ancak Yattara’nın yıllık aldığı ücret 717 bin dolar gözükse de Yattara’nın bu rakamdan çok daha fazlasını kazandığı biliniyor. Spor hayatını Türkiye’de sürdüren ve ülkesinde en çok kazanan sporcu olan diğer bir isim ise Manisaspor’lu Manucho.  Sezon başında Bucaspor’un Valladolid’den kiraladığı, Manisaspor’un ise devre arasında İspanyol ekibinden bonservisini aldığı Manucho, ESPN’e göre Manisaspor’dan yıllık 865 bin dolar alıyor. Bu rakamla Manucho, Angola’nın halihazırda en çok kazanan futbolcusu konumunda.
 
Türkiye’nin en çok kazanan oyuncusu ise futbol dışında bir isim; Hidayet Türkoğlu. Kariyerini NBA’de Orlando Magic takımında sürdüren Hidayet, yılda 9.8 milyon dolar kazanıyor.
 
Dünyadaki 182 ülkenin dahil edildiği bu listede ülkelerinin en çok kazanan sporcularının 114’ü futbolcu, 18’i basketbolcu, 12’si beyzbolcu, 6’sı golfçü ve geri kalanları diğer sporlardan paralarını kazanıyor.
 
Barça-Real ilk sıralarda
 
Derginin yayınladığı bir diğer ilginç liste ise sporcularına en çok para ödeyen spor kulüpleri olarak dikkat çekti. Çeşitli branşlardan 200 spor kulübünün alt alta getirildiği listeye Türkiye’den hiçbir takım giremedi. Listenin zirvesinde ise her oyuncusuna 7.9 milyon dolar ödeyen Barcelona yer aldı. Real Madrid de Barcelona’nın hemen altında yer alıyor. Real Madrid her oyuncusuna ortalama yıllık 7.3 milyon dolar ödüyor.
Boks ve beyzbol gözde
Bir diğer liste de en popüler 30 sporda en çok kazananlar listesi. Listeye göre geçtiğimiz yıl en çok kazanan sporcular boks ve beyzbolculardı. Dünyanın en çok kazanan 2 sporcusundan birisi New York Yankees beyzbol takımının üçüncü bölge oyuncusu Alex Rodriguez. ABD’li sporcunun yıllık kazancı 32 milyon dolar. Alex Rodriguez’le listenin üst sırasını paylaşan diğer isim ise ünlü boksör Manny Pacquiao. Pacquiao, geçtiğimiz yılki dövüşlerinden 32 milyon dolar kazandı. Futbolda en çok kazanan isim ise Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo oldu. Ronaldo’nun 2010-11 sezonunun ücreti 19.5 milyon doları buluyor.
fft16_mf1291614.jpeg
 
milliyet