Aydın merkez Girne Mahallesi"nde vatandaşın 1 YTL"lik bağışları ile 2 Milyon YTL"ye mal olacak Aydın"ın çift kubbeli, iki bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği en büyük camisi yapılıyor. Yavuz Sultan Selim Cami"nin Girne Mahallesi Yavuz Sultan Selim Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından büyük özveri içerisinde yapım çalışmaları devam ederken, Girne Mahallesi Muhtarı Ali Ayaydın İl Müftülüğünün kendilerine olan duyarsızlığından dolayı yalnız başlarına sadece fakir ama yardımsever vatandaşların katkıları ile caminin yapımının sürdürüldüğünü belirtiyor.
2004 yılında caminin temelinin atıldığını söyleyen muhtar Ali Ayaydın “O zamanlar sadece 8 bin YTL paramız vardı. Temel atmak için lazım olan 40 bin YTL"yi yandım hafız lakabı ile tanınan Aydın Huzurevinde kalan ve geçen sene vefat eden Mehmet Arseven"den aldık. O günden beri fakir fukara vatandaşın 1"er YTL"lik yardımları ile camimizin yüzde 80"e yakın kaba inşaatını bitirdik. 2004 yılında temel attığımız günden beri İl Müftülüğünün izni ile camimize geçen ay sadece bir kere yardım toplayabildik. Başka İllerin müftülüklerinden camimize yardım toplanması için gün alabiliyoruz. Ama Aydın İl Müftülüğünden Aydın"ın en büyük ibadethanesini yapmak için Aydındaki diğer camilerden yardım toplanması iznini alamıyoruz. Müftülüğün bu tavrını anlayabilmiş değiliz” diye konuştu.
Aydın merkezde inşaat halinde olan tek caminin Yavuz Sultan Selim Cami olduğuna değinen Muhtar Ali Ayaydın, “Şimdiye kadar yardım toplama konusunda İl Müftülüğümüzden gerekli desteği alsaydık camimiz çoktan bitmiş olurdu. Denizli, Uşak gibi İllerin müftülükleri yaptığımız başvurular sonucunda camimiz için yardım toplanmasına izin veriyor. Anlayamadığımız konu Atatürk Meydanındaki tarihi Bey Camiinde cemaate seslenen İl Müftümüz Yavuz Sultan Selim Cami için yardım duyurusunda cemaate seslenme gereği duymadı. Yılgınlığa düşmek gibi bir niyetimiz yok. Vatandaş desteği ve banka hesap numaralarımıza başka İllerden bile olsa gelen yardımlarla bu camiye nasıl başlayıp bugüne getirmişsek aynı şekilde bitireceğiz. Şimdiye kadar 1 Milyon YTL"ye yakın parayı camimiz için harcadık 2009 yılında Allah"ın izni ile Yavuz Sultan Selim Camiinde ibadetimizi yapacağız” şeklinde konuştu.
Muhtar Ali Ayaydın, cami için toplanan tüm maddi yardımın resmi olarak kaydedildiğini ve makbuz karşılığı yapıldığının altını sözlerine ekledi.