ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde huzurevinde kalan 84 yaşındaki Ali Toparlak, 39 bin liralık birikiminin 29 bin lirasını, Türkan Saylan'ın yaptıklarına hayran kalarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışladı.

2 yıl önce eşi Fatma Toparlak'ın vefat etmesinin ardından Ereğli'deki Özel İbrahim İzmirlioğlu Huzurevi'ne yerleşen Zonguldak Belediyesi'nden emekli Ali Toparlak, örencilere burs olarak verilmek üzere ÇYDD'ye 29 bin lira bağışta bulundu. Parayı 1 ay önce ÇYDD Zonguldak Şubesi'ne teslim eden Ali Toparlak, eşiyle çok istemelerine rağmen çocuk sahibi olamadıklarını, bu yüzden eşinin, biriktirdikleri paranın bir kısmını eğitim kurumlarına bağışlaması yönünde vasiyet ettiğini söyledi. Ali Toparlak, eşinin vasiyetini, Ergenekon soruşturması kapsamında evinin aranmasıyla gündeme gelen, televizyon ve gazetelerdeki haberlerden tanıyıp hayran kaldığı Türkan Saylan'ın başkanlığını yaptığı ÇYDD'ye bağışlayarak yerine getirdiğini belirtti. Toparlak, "Türkan Saylan'a rahmet dilemek istiyorum. Televizyon ve gazetelerden takip ettiğim kadarıyla çok muhterem birisiymiş ve onun başkanlığını yaptığı derneğe bağışta bulunduğum için çok mutluyum" dedi.

`AHİRETTE DE MESUT OLACAĞIZ'

Yaptığı davranışın herkese örnek olmasını isteyen Ali Toparlak, duygularını şöyle dile getirdi:

"Ahlak, namus, vatanseverlik, milliyetçilik konularına ben çok hassasımdır. Bu memleketi idare edecek gelecek nesillere biz de bu şekilde yardım ederek ışık tutabilirsek ne mutlu bize. Dünyada mesut olacağız, ahirette de mesut olacağız. Benim yaptığımın herkese örnek olmasını istiyorum. Benden sonra da bu tür derneklere bağış yapanlar olsun istedim."