Ulemberg, agresif tavırlarına rağmen kart görmeyen F.Bahçe"nin milli yıldızı ve hakemlere onun gibi davranan tüm futbolcuları 2. yarıda zor günler beklediğini söyledi.

TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği"nin Antalya"daki eğitim seminerinden radikal kararlar çıktı. Konferansa katılan UEFA Hakem Komitesi Üyesi Ulemberg, maç esnasında agresif tavırlarıyla dikkat çeken futbolcuların bundan sonra gözlerinin yaşına bakılmayacağını belirtti. Buna göre, yoğun itirazlara rağmen çoğunlukla kart görmemesiyle dikkat çeken F.Bahçeli Emre Belözoğlu ve hakemlere onun gibi davranan "kronik agresif" futbolcuları 2. yarıda zor maçlar bekliyor.

SÜPER Lig"in ilk yarısında F.Bahçe-Sivas maçında hakeme yaptığı sert çıkışı basın mensuplarına örnek olarak gösteren Ulemberg, bu tip pozisyonların sarı kartla cezalandırılması gerektiğini söyledi. Barkovizyona yansıtılan görüntülerde o maçın hakemi Bünyamin Gezer"in kart göstermemesine dikkat çeken Ulemberg, “Bu hareketin karşılığı sarı karttır” açıklamasını yaptı. Ve bu da "hedef göstermek" olarak yorumlandı.

"YILDIZ FUTBOLCU YOK"

ÖTE yandan Ulemberg yıldız futbolcunun korunması gibi bir kavramın da geçerliliği olamayacağına dikkat çekerken “Bizim gözümüzde futbolcuların hepsi eşittir. Hiçbir oyuncuya sağlığını bozacak hareket rakibi tarafından yapılamaz. Bunun cezası karttır” dedi.