İşkenceden ölen Engin Çeber ve arkadaşları aleyhine açılan "Kamu görevlisine mukavemet" davasında mahkeme heyeti, delilleri mahkemeye göndermeyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu.

İSTANBUL - Gözaltına alındığı karakolda ve tutuklu olarak götürüldüğü Metris Cezaevi'nde uğradığı işkence sonucu yaşamını yitiren Engin Çeber ve 5 arkadaşı aleyhine Sarıyer 2. Asliye'de açılan "kamu görevlisine mukavemet" davasına devam edildi. Çeber'in ölümünden kaynaklı yargılamasının düştüğü davada sanık olarak yargılanan 4 kişi duruşmaya katılmadı. Sanık avukatlarının katıldığı duruşmada mahkeme heyeti delilleri mahkemeye göndermeyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü hakkında ''delil karartmaktan" suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Duruşma delillerin hazır edilmesi için yeniden emniyete yazı yazılmasına karar vererek, duruşmayı 17 Temmuz'a erteledi.

Tanıkların 'vazgeçin' talebi red edildi

Davaya ilişkin bilgi veren sanık avukatlarından Avukat Oya Aslan, önceki duruşmada, "tanıklarınızdan vazgeçin" yönündeki taleplerini yinelediklerini ancak, bu talebin yine red edildiğini söyledi. Kendi müvekkilleri ile birlikte GBT'leri alınan diğer isimlere ulaşılmasını ve bu kişilerin tanık olarak dinlenmesini talep ettiklerini anlatan Aslan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün davanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi yönünde engel teşkil ettiğine dikkat çekti.

haberlink.com