Van'da düzenlenen ''100 Yeni Yuva Kuruluyor Yüzler Gülüyor'' etkinliğine katılan Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, depremzede çifte nikah şahitliği yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Van Valiliği, Van Belediyesi ve Mehir Vakfı tarafından düzenlenen ''100 Yeni Yuva Kuruluyor Yüzler Gülüyor'' programı kapsamında, evlenecek depremzede 100 çifti temsilen Ümmügülsüm Türk ile Hakim Kiye çiftinin nikahı kıyıldı. Gelinin nikah şahitliğini Vali Münir Karaloğlu ile Mustafa Özdemir, damadın nikah şahitliğini ise Emine Erdoğan ve Bakan Şahin yaptı.
Nikah işlemlerinin ardından geline evlilik cüzdanını veren Emine Erdoğan, Başbakan Erdoğan'ın tavsiyesini kendisinin de tekrarladığını belirterek, ''Ben de en az 3 çocuk yapmanızı tavsiye ediyor, ömür boyu mutluluklar diliyorum. Bir yastıkta kocayın'' dedi.

Açılışa katıldı, Vanlılara çağrı yaptı

Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından yaptırılan ''Travma Sonrası Aile Danışma Merkezi''nin açılış törenine katıldı.
Törende konuşan Erdoğan, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van ve ilçelerinde büyük ve yıkıcı bir deprem yaşandığını anımsatarak, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andı ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Depremin hemen sonrasında gerek Van'da, gerekse Türkiye'de ve dünya genelinde bir teyakkuz oluştuğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bu kadar büyük ve yıkıcı bir depremin izlerini elbette bir anda silebilmek mümkün değil. Ancak devletimiz, hükümetimiz özveriyle, imkanları zorlayıp Türkiye genelinde bir dayanışma seferberliği başlatarak şimdiye kadar izleri önemli ölçüde sildi ve silmeye devam ediyor. Elbette Van depreminin fiziki izleri siliniyor ve silinecek, ancak Van'da yaşanan acıyı unutmamız hiç kolay olmayacak. Biz hep birlikte bu acıyı yüreklerimizde taşıyacak, tekrar böyle acılar yaşanmaması için İnşallah tedbiri elden bırakmayacağız.

Tereddüt etmeden gidin

Afet ve krizler sonrasında ortaya çıkan ruhsal ve zihinsel her türlü stresin, müdahale edilmediği takdirde kronikleşebildiğine işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:
''Annelerimiz bu stresi aşamazlarsa Allah korusun o gerilim, o bunalım çocuklarımıza, geleceğimize sirayet edecektir. Annelerimizin, anne adaylarımızın AÇEV'in bu merkezine, diğer benzeri merkezlere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kurduğu merkezlere hiç tereddüt etmeden gitmelerini rica ediyorum."