Uyuşturucu kaçakçısı Habip Kanat’ı olası operasyonlara karşı kolladığı gerekçesiyle tutuklanan Emniyet eski Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ve 2 polis müdürü meslekten ihraç edildi.
 
HabipKanat’ın lideri olduğu uyuşturucu şebekesine yardımve yataklık etmekle suçlanan Emniyet eskiGenelMüdür Yardımcısı Emin Arslan polislikten ihraç edildi. Bakanlık YüksekDisiplinKurulu Arslan’la birlikte aynı davada yargılanan Polis MüdürleriN.M. ileM.A. hakkında da ihraç kararı verdi. 
 
DİSİPLİN KURULU GÖRÜŞTÜ 
 
Emniyet Teşkilatı’nda şoka neden olan operasyonla ilgiliMülkiye ile polis başmüfettişlerinin ortaklaşa yürüttüğü “idari” soruşturma tamamlandı. Müfettişlerin “ihraç” edilmelerini istediği Emin Arslan ile 2 şubemüdürünün dosyası geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı YüksekDisiplinKurulu’nda görüşüldü. Müsteşar Osman Güneş’in başkanlığında toplanan YüksekDisiplin Kurulu, geçtiğimiz aylarda emekliye ayrılan Emin Arslan ile 2 şube müdürünün dosyasını karara bağladı. Kurul,müfettiş raporuna uyarak Emniyet eski Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile ŞubeMüdürleriM.N. veM.A.’yı polislikten ihraç etti.Üç polismüdüre en ağır disiplin cezası verilmiş oldu. 
 
SİLAHINA EL KONULACAK 
 
DisiplinKurulu kararı üzerine Emin Arslan’ın polis tanıtımkartı ile silahına el konulacağı öğrenildi. İhraç edilen şube müdürlerinin de teşkilatla bağı kalmayacak. Emin Arslan ile iki şubemüdürünün, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaları bitmeden disiplin soruşturması kapsamında haklarında ihraç kararı verilmesinin doğru olmadığını savunarakDanıştay’a dava açacakları öğrenildi.
 
TUTUKLANMIŞTI
 
KOM Daire Başkanlığı ile İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’nin işadamı Habip Kanat ile Hüseyin Rıza Işık’ın lideri olduğu uyuşturucu şebekesine düzenlediği baskına o dönem KOM Dairesi’nden sorumlu olan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile iki şubemüdürünün de adı karışmıştı. 3 polismüdürü uyuşturucu şebekesine yardım etmek suçlamasıyla bir süre cezaevinde yatıp tahliye olmuştu. Emekli olduktan sonra avukatlık stajını yapan Arslan, Karargah Evleri soruşturmasında tutuklanan yakın arkadaşı Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın savunmasını üstleneceğini açıklamıştı.
 
ANKARA (Bugün)