CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer"e, SSK ve Bağ-Kur emeklisine Ocak 2003"te ve Ocak 2006"da ödenmesi gereken yüzde 3,25 ve yüzde 2.25 oranındaki zamların ödenip ödenmeyeceğini sordu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanlığı"na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer"in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2003"te verilmesi gereken yüzde 3.25 ve Ocak 2006"da verilmesi gereken yüzde 2.25 zamların hükümet tarafından bugüne kadar ödenmediğini belirten Kart, şu sorulara yanıt istedi:

“Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisine Ocak 2003"te ve Ocak 2006"da ödenmesi gereken yüzde 3,25 ve yüzde 2.25 oranındaki zamları, iş bu önergemiz üzerine bundan böyle ödeme yoluna gidecek misiniz?

Yargı kararlarına göre de emeklilerimize ödenmesi açıklık kazanan bu zamları hangi yasal ve insani gerekçelerle ödemiyorsunuz? Bundan böyle de ödememeye devam edecek misiniz? Haklı ve mağdur olduğu sabit olan yurttaşlarımızı dava açmaya zorlayarak, yurttaşlarımız ile devlet arasında ihtilafların katlanmasına neden yol açıyorsunuz?”