Dünya Atletizm Şampiyonası"ndaki en büyük madalya umudumuz Elvan Abeylegesse 10 bin metre finalini son 7 tura girilirken sakatlığı nedeniyle bıraktı. Milli atletin 5 bin metreye katılması da oldukça zor görünüyor

Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları"nın çifte gümüş madalyalı yıldız atleti Elvan Abeylegesse büyük umutlarla geldiği Berlin"e ilk günden el salladı.
Dünya Atletizm Şampiyonası"na oldukça iddialı hazırlanan ve Berlin"de ezeli rakibi ve belalısı Etiyopyalı Turinesh Dibaba"nın yarıştan çekilmesiyle bir anda yarışın favorisi durumuna gelen milli atlet, aşil tandonunda zamansız nükseden sakatlığının kurbanı oldu.
21 atletin start aldığı 10 bin metre finaline istediği bir tempoda ve oldukça kontrollü başlayan milli atlet, uzun sıra orta sıralarda götürdüğü yarışın son 10 turuna girilirken gerilere düşmeye başladı.
Son 10. tura 15, 9. ve 8. tura 16. sırada giren Elvan 7. tura dönüldüğünde daha fazla devam edemeyeceğini anlayarak yarışı bıraktı ve sekerek kenara çıktı.
5 bin metreye de kayıtlı olan Elvan Abeylegesse"nin 19 Ağustos Çarşamba günü koşulacak ilk seçmeye katılıp katılmayacağı bugün yapılacak doktor kontrolünden sonra belli olacak. Ancak aşil tandonundan daha önce de ciddi bir sakatlık geçiren milli atletin bu kadar kısa süre içinde bu müsabakaya yetişmesi zor gibi görünüyor.

"Çok zorlandım"
Yarım bıraktığı yarışın ardından oldukça üzgün görünen Elvan, yükseklik kampı için gittiği Etiyopya"da daha önce sakatlık geçirdiği aşil tandonunun toprak zeminde zorlandığını ve bunu hissettiğini söyledi.
Yarışmasını engelleyecek bir durum olmadığı için 10 bin finaline çıktığını belirten milli atlet, “Bırakmamak için çok mücadele ettim. Ancak üstüne yüklendikçe ağrılarım arttı ve dayanamayacak hale geldim. Böyle bitmesini istemezdim üzgünüm” diye konuştu. - milliyet