Aydın Belediyesi ve Ege Belediyeler Birliği (EBB) işbirliğiyle Aydın merkez, ilçe ve belde belediye personeline “Elektronik Belge Yönetim Sistemi” konulu hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Nevzat Biçer Nikah ve Toplantı Salonu"nda düzenlenen seminere Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Sevim Havaoğlu, Aydın Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Kenan Hıdıroğlu ve belediye personelleri katıldı.

Seminerin konuşmacılığını yapan Yazılım Yüksek Mühendisi Yılmaz Akgün, 2008/16 sayılı Başbakanlık Genelgesi, Kamuda birlikte çalışabilirlik esasları, TSE 13298 nolu standardı, standart dosya planı, dosya tasnif planlarının oluşturulması, kurum saklama planlarının oluşturulması, belge envanter çalışmaları (Birim-birim arşiv-kurum arşiv), birim-kurum arşivindeki belgelerin elektronik ortama taşınması hususunda yapılacak işlemler, EBYS süreçlerinde kurulacak komisyonlar hakkında bilgilendirmeler, vatandaş-kurum etkileşimi ile elektronik imza konularında bilgilendirmeler yaptı.

Aydın Belediyesi, ilçe ve belde belediyelerden çok sayıda personelin katıldığı seminerde konuşma yapan Aydın Belediyesi Başkan Yadımcısı Sevim Havaoğlu, “Bilgi teknolojilerindeki gelişmeler her alanda değişimleri getirdiği gibi belge yönetiminde de elektronik ortama doğru bir değişim gerektirmiştir.

Ege Belediyeler Birliği olarak ortak çalışmalarımızı hayata geçirmemiz hemşehrilerimizin yaşam standartlarını arttıracaktır. Bugün burada ilçe ve belde belediye personellerimizle bu konudaki eksikliklerimizi gidermek ve bilgilerimizi pekiştirmek için buluştuk. Seminerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.