Site sakinlerinden Hilal Aygen House 5 yıldan bu yana iskan alamadıklarını söylerken “Sitemizin elektrik ve su borcu siteyi yapan müteahhit tarafından ödeniyordu. Son aylarda ödenmediği için elektrik ve susuz kalacağız.”dedi.
Didim’de yapımı 2007 yılında tamamlanan aralarında 61’i İngiliz 9’u Türk aileden oluşan 70 hanenin yaşadığı “Dolphin Homes 2”adlı sitenin sakinleri, siteyi yapan müteahhidin verdiği sözleri yerine getirmediğini ileri sürdü. İçerisinde Restaurantında bulunduğu sitenin durumuyla ilgili bilgiler veren Site Sakinlerinden Avukat Hilal Aygen House Site içerisinde 70 evin olduğunu ve 61’inde İngilizlerin yaşadığını söylerken “Site 2007 yılında tamamlandı ve evler satıldı. 70 evin içerisinde tapusunu alamayan 18 tane daha kat sahibi bulunuyor. Bu site Genç Mimarlık adına Ali Genç tarafından yapıldı. Arsa ise Musa ve Ali Genç üzerine; Bu yerlerin satışı yapıldıktan sonra iskana yönelik işlem yapılmadı. Yapılan kontratlarda elektrik, su ve iskana kadar her şey Genç Mimarlık adına Ali, Musa ve Mahmut Genç üçlüsü tarafından taahhüt edilmiş ama elektrik borcunu ödemediler. Şu an biriken 17 Bin TL’lik bir borç söz konusu ve halen elektriğinin borcu duruyor ve eklenerek devam ediyor. Öte yandan su bağlatmak istedik, belediyeye başvurduk ama su borçlarının geçmişe yönelik yapılandırma yapıldığı için o işlem şu an durdu. Bizler bu anlamda site müteahhitleri ile görüştük ama kendilerinin bundan sonra ödeme yapmayacaklarını söylediler. Bizde hukuki olarak hakkımız arayacağız.”dedi.
Site içerisinde restaurant işleten İbrahim Altınok ise Site’de iskan sorunu yaşayanların dışından elektrik sıkıntısı yaşadıklarını söylerken, turizm kenti olan bir ilçede bu sorunun çözülmesi gerektiğini bildirdi.
“TATİLİMİ ERKEN KESMEK ZORUNDA KALDIM.”
Site’de sakinlerinden İngiliz vatandaşı Peter Guess ise Her yıl tatil için Didim’e geldiğini söylerken “Bu yıl yaşanan elektrik sıkıntısı nedeniyle erken dönüş yapacağım. Eylül ayında evime geldim ve 4 hafta kalacaktım fakat elektriklerin kesilme ihtimali olduğu için tatilimi 2 haftada bitirip ülkeme geri döneceğim.”dedi.
Bir diğer İngiliz Vatandaşı Gillian Clark ise siteden 5 yıl önce ev aldığını fakat tapusunun alamadığını söylerken “Üzerime düşen tüm paraları ödememe rağmen tapumu alamadım. Bu sorunun çözülmesini istiyorum.”ifadelerine yer verdi.
Diğer İngiliz Vatandaşı Arthur Evans ise tapu ve iskan sorunun bir an önce çözülerek diğer sıkıntılar için adım atılması gerektiğini kaydederken “İskan sorunu çözüldüğünden site içinde yönetim kurularak diğer sıkıntılar giderilebilir. Bir yönetim oluşturamadık. Bu sorunlar için yönetim gerekli.”diye konuştu.
“MÜTEAHHİT, KENDİNİ SAVUNDU”
Site Sakinlerinin iddialarının ardından İHA Muhabirinin telefonla görüştüğü siteyi yapan Müteahhit Ali Genç ise Sitenin elektrik ve su parasının 5 yıldır kendisinin ödediğini fakat bu süreçten sonra ödemeyeceğini kaydederken “5 senedir sitede oturuyorlar. Her ay 5-6 bin TL’lik Elektrik parası ödüyorum. Bundan sonra ödemeyeceğimi kendilerini ilettim. Herkesin kendine ait sayaç bağlatmasını gerektiğini, kimin ne kadar elektrik tükettiyse onun ücretinin kendi ödemesi gerektiğini bildirdim. Bazılarının işine gelmedi. Herkes elektriği kafasına göre kullanıyor. Ben zamanında bu evleri satarken bu binaların eksiği yoktur diye benden imza karşılığında aldılar. İskan yoksa neden oturuyorlar evi alıyorlar. Bazı kişilerin tapusu da yok bunlar doğru ama gelip almıyorlar. Gelenleri de vekaletten de olsa veriyoruz. Tapuların hepsini verdikten sonra iskan sorununu da çözeceğiz. Tapuları verdikten sonra defterleri kapattıracağım, sigorta ve belediye borçlarını ödeyeceğiz ve bu sorunu da çözeceğiz. Zaten bu konuyla ilgili de Pazartesi ya da Salı günü elemanımızı Didim’e göndereceğim. Bundan sonraki işlemleri de site sakinleri kendileri yaptıracak” dedi.