GATA Askeri Hastanesi'nde tedavi gören askerleri ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarının ziyarete ve gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP'nin terör ve Suriye konusunu görüşmek üzere TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırması ve Başbakan Erdoğan'ın buna yanıtına ilişkin soruları da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni toplantıya çağırmak, Türkiye'nin en temel sorunlarını TBMM'de görüşmek, Suriye gibi, İran gibi ilişkilerimizin gittikçe gerginleştiği bir ortamda hükümetin yasama organına gelip bilgi vermesini istemek ne zamandan beri PKK terör örgütünün arkasına takılmak oldu?''

Kılıçdaroğlu, bir gazetede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile aralarında soğukluk olduğu yönünde bir haberin yer aldığı hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine, ''Sayın Genelkurmay Başkanı ile aramızda herhangi bir soğukluk söz konusu değil. Zaten yarın bana iadei ziyarete gelecek. Sayın Genelkurmay Başkanlığı ile ilişkilerimiz devlet adamlığı içinde olan ilişkilerdir. Şehit cenazesi ortamında belki el sıkışmamış olabiliriz ama en azından birbirimize 'Nasılsın' dedik'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, '' Milli iradenin tecelli ettiği yere bu Başbakan gelecek, hesabını verecek. Eğer hesap vermekten korkuyorsa o koltukta oturmamalı. Başbakanlık makamı millete hesap verme makamıdır. Başbakanlık makamı Türkiye'de milletin huzur içinde yaşamasını sağlama makamıdır. Başbakanlık makamı toplumu gerginleştiren makam değildir. Başbakanlık makamının hakkını vermeli. İnsanları bölmemeli, ayrıştırmamalı'' diye konuştu.