Türk İnsanının sofrasından eksik etmediği ve en fazla tükettiği yiyecek olan ekmek, Didim"de farklı fiyatlardan satışa sunuluyor.

Didim"deki ekmek fiyatlarındaki değişiklik fırıncılar arasında yaşanan rekabetten dolayı ortaya çıkarken, fiyat farklılığıyla ilgili olarak yaklaşık 6 ay önce Didim Ticaret Odası başkanlığında toplantı yapılarak konu ele alınmıştı. İlçede yaz ve kış aylarında ekmek fiyatlarının da aynı olmaması da toplantı ele alınan başka bir konuydu.

Aradan geçen sürede ilçede hemen hemen her sokak ve cadde başında ekmek fiyatlarındaki farklılık dikkatlerden kaçmazken, Kimi yerde 300 gram ekmeğin fiyatı 75 kuruş olurken kimi yerde ise 300 gram ekmek 40 kuruşa satıldığı görülebiliyor.

Didim"deki fırıncılar arasında yaşanan bu rekabet vatandaşa yararken Didimliler fiyatı en uygun olan yerden ekmek alıyor. Fırıncılar arasında yaşanan bu rekabet dolayısıyla zaman zaman değişen ekmek fiyatları vatandaşında aklını karıştırmasına rağmen evlerden eksik olmayan ekmek fiyatındaki düşüşler ise vatandaşı ise memnun ediyor.

Ekmek fiyatlarındaki değişikliklerin nedeniyle ilgili konuşan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ise odalarında kayıtlı fırıncı esnafının olmadığı için durumla ilgili değerlendirme yapamayacağını söyleyerek, Ticaret Odasında konunun ele alınabileceğini dile getirdi.


Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ise ekmekteki fiyat değişikliklerini bildiklerini söylerken “ Bu hafta içerisinde fırıncı esnafımızla bir toplantı yapacağız ve konuyu ele alacağız.”sözleriyle durum değerlendirmesi yaptı.