İl merkezinde geçtiğimzi aylardan 300 gram ekmeğin fiyatı 60 kuruştan 75 kuruşa yükselirken, Nazilli, Yenipazar, Söke ve çeşitli ilçelerde fırıncılar arasındaki rekabet soncu ekmek fiyatları 33 kuruşa kadar düştü.

Yaşanan rekabet vatandaşlara yararken, il merkezindeki pek çok vatandaş ekmek ihtiyacını ilçelerden karşılamaya başladı.

Yenipazar"da geçtiğimiz aylarda yeni kurulan bir fırın "Vatandaşın ayağı alışsın" diye il merkezinde 75 kurul olan ekmeği 50 kuruştan satmaya başlayınca, yeni başlayan meslektaşlarının bu uygulamasını kızan diğer fırıncılar birlik olup ekmek fiyatını 40 kuruşa düşürdüler.

Öte yandan Nazilli ilçesinde de yine fırıncılar arasında yaşanan rekabet nedeniyle bazı yerlerde 3 ekmek 1 TL"ye tek satıldığında ise 35 kuruşa düşürüldü. Her zaman olduğu gibi yaşanan rekabetten vatandaşlar karlı çıktı.

“EKMEĞİN UCUZLAMASI MİNBÜSCÜLERİ DE SEVİNDİRDİ”
Bu arda Nazilli ve Yenipazar"da ekmeğin yaklaşık yüzde 40-60 oranında daha ucuza satılması minibüsçüleri de sevindirdi. Özellikle kalabalık ailelerin ekmeği bu ilçelerden aldığı, bazı emeklilerin ise yol parası karşılığında konu komşunun ekmeğini de yardımlaşma ve dayanışma adına buralardan getiriverdiği öğrenildi.

Aydın"ın Yenipazar ilçesinde Elmas Unlu Mamulleri İşletmesinin sahibi Olcay Elmas, yıllardır yaşanan bu rekabetin her zaman fırıncı esnafını olumsuz etkilediğini belirterek “Aslında kimse kar etmiyor. Ancak bir fırıncı fiyat düşürünce diğer fırıncılar da mecburen fiyat düşürmek zorunda kalıyor. İşin tek güzel yanı, gariban vatandaşın ekmeği ucuza alması” diye konuştu.