ADÜ Merkez Yerleşkesi içerisindeki Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonunda yapılan Açılış törenine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ADÜ eski Rektörü Cezmi Öncüer, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, daire müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan açılış töreninde klasik müzik dinletisi sunuldu. Devamında ise kürsüye çıkan ADÜ Rektörü Şükrü Boylu, ADÜ'nün 25 bin öğrencisi, bin 103 akademik ve 867 idari personeli, 6 fakültesi, 3 enstitüsü, 3 yüksek okulu, 1 devlet konservatuarı ve 13 meslek yüksekokulu ile büyük bir aile olduğunu söyledi. Her ailede mutlu günlerinin olduğu gibi sorulu günlerinde olabileceğini, mutlulukların ve sorunların getirdiği deneyimle geliştiklerini ve büyüdüklerini kaydeden Rektör Boylu, “Üniversitemiz eğitim ve öğretimin gelişen ve değişen yapısına uygun programları ve kendisini sürekli yenileyen öğretim elemanları ile Aydın ili, Ege Bölgesi, Türkiye ve dünyanın tanınmış üniversitelerinden birisidir. Gelişmiş bir üniversitenin temel ödevi topluma yararlı olmaktır. Üniversitemiz kent konseyi, tekno park çalışmaları, enerji kaynaklarının değerlendirilmesi, farklı yaş gruplarının yaşam kalitesinin artırılması, aktif yaşam, şehir sağlığı gibi toplumsal çalışmalarda öncülük yapmakta ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışmaktadır.

Yeni bir dönemde, aramıza yeni katılan öğrencilerimiz ve ailelerimizin diğer fertleri ile birlikte yeni başarılara imza atmak için çalışacağız. Bu çalışmalar sırasında ve sonucunda övgü ve destek sözlerini de duymak istiyoruz. Aydın ili sınırlarını üniversite sınırları kabul eden bizler Aydınlıları yanımızda görmek istiyoruz. Yaşamın yeniden şekillendiği, gerçeklerin bir kez daha sorgulandığı akademik yaşamın 2009-2010 eğitim ve öğretim döneminde hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, ADÜ"nün 1992"de kurulduğunu hatırlatarak, aynı dönemde kurulmuş üniversitelerle aynı seviyede olmadığını kaydetti. ADÜ"nün kuruluşundan buyana en büyük hayali olan ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinin son dönemde artan ödeneği sayesinde tamamlandığını kaydeden Ahmet Ertürk, ADÜ"yü daha da büyütmek için ellerinden gelen desteği vereceklerini dile getirdi.

“HEM AYDIN"IN HEM DE ADÜ"NÜN ÇIKARLARI AYNIDIR”

Açılış töreninin son konuşmasını yapan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Adnan Menderes Üniversitesi"nin iyi eğitim öğretim imkanlarına sahip olduğunu söyledi. ADÜ"nün çok değerli bilim adamlarına sahip olduğunu belirten Vali Coş, “Adanan Menderes Üniversitesi Türkiye'nin güzide üniversitelerinden birisidir. Ama inanıyorum ki rektörümüzün ve yöneticilerinin önderliğinde, Aydınlı hemşehrilerin desteği ile ADÜ Türkiye'deki 150'ye yakın üniversite arasında daha önemli ve seçkin bir konuma ulaşacaktır. Bu hedefe ulaşmamız, hep beraber vereceğimiz çalışmayla gerçekleşebilecektir” dedi.

Üniversiteleri toplumun rehberi ve bilimsel önderi olarak nitelendiren Vali Hüseyin Avni Coş, “Toplumumuzun değişim ve dönüşümünün yönlendirilmesinde, gelişmesinde büyük Önder Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma uğraşısında büyük mesafe katetmemizde ve o hedefe süratle varabilmemizde en önemli güvencemiz, üniversitelerimizdir. Bizim de bu hedefe il olarak ulaşabilme ve ilimizin tüm toplumsal, ekonomik göstergelerinin geliştirilmesindeki yegane ümidimiz ve desteğimiz üniversitemizdir. Üniversitemize tüm Aydınlıların, tüm hayırseverlerin sahip çıkması temel şarttır. Üniversitemizin her türlü sorunu hepimizin sorunudur. Bu bilinçli davranırsak, sonuçta hem ADÜ, hem de Aydın gelişir. Hem Aydın"ın hem de ADÜ"nün çıkarları birdir” şeklinde konuştu.

Tören yapılan protokol konuşmalarıyla tamamlanırken, 2009-2010 eğitim dönemi de Prof. Dr. Halil Sarp"ın vermiş olduğu bir mineralin tanımlanması ve bazı düşünceler dersiyle başladı.