Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Şirinkaya, eğitim kurumlarının sürekli kendini yenileyebilen, değişime ve gelişmelere açık, vizyon sahibi Milli eğitim Bakanlığı mevzuatını bilen, bilgi teknolojisini takip eden, kariyer yapmış, çalışkan genç ve dinamik yöneticilere ihtiyacı olduğunu belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı"nın bugüne kadar yayınladığı Eğitim kurumları Yönetici Atama Yönetmeliği"nin sürekli yargı kararları ile iptal edildiğine işaret eden Mehmet Şirinkaya, iptallerin binlerce yöneticinin mağdur olmasına neden olduğunu iddia etti. Yönetmelikte Danıştay"ın iptal kararları ve daha önce oluşan mağduriyetlerin göz önünde bulundurularak yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmakta olduğunu belirten Şirinkaya, “Söz konusu yönetmelikle ilgili öğretmenlerimizden gelen şikayet, talep ve öneriler sendikamız mevzuat komisyonu tarafından değerlendirilmiş, konu ile ilgili görüş ve önerilerimiz oluşturulmuştur. Eğitim-Bir Sen olarak, eğitimle ilgili tüm konularda olduğu gibi "Yönetici Atamaya" ilişkin düzenlemede de çözümün tarafı olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu nedenle "Yönetici Atama"daki" kaosun giderilmesi için adil, ehliyet ve liyakati esas alan objektif bir yönetmeliğin hazırlanması için görüş ve önerilerimizi Milli Eğitim Bakanlığı"na sunduk. Bakanlığın gerekli düzenlemeyi bir an önce yapması için bu işin takipçisi olacağız” dedi.
Yönetici atamanın sınav esaslı olması gerektiğini savunan Şirinkaya, yönetici atamada sınav puanı yüzde 50, yönetici değerlendirme formu üzerinden yapılan puanlama yüzde 50 olacak şekilde toplam puan esas alınarak atamaların yapılması gerektiğine işaret etti. İl içi ve dışı yer değiştirme nedeniyle yöneticilik görevinden ayrılan öğretmenlerin yeniden yöneticiliğe atamasında bir yıllık bekleme süresinin aranmamasını istediklerini kaydeden Şirinkaya, şunları söyledi: “Zorunlu hizmet bölgesi dışındaki hizmet alanlarındaki eğitim kurumu yöneticiliklerine atamada aranacak genel koşullar arasında sayılan zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış olma şartının aranmamalı. -Fiilen eğitim kurumu yöneticisi olarak görev yapanların il içi/iller arası yer değişikliği istemelerine imkan sağlanması, söz konusu yer değişikliğinde Ek-2 sınavsız değerlendirme puanına göre aynı kademe veya daha alt kademeye geçiş yapılması için belirli bir atama döneminin öngörülmeli. Daha önce yöneticilik görevi yapmış olup yeniden yönetici olarak atanmak isteyen öğretmenlere, isterlerse, daha alt veya daha üst kademe yöneticiliği atamasında, değerlendirmede esas alınmak üzere sınava katılma imkânının da sağlanmalı”