Gerçekleşen törene İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Batısöke Çimento Fabrikası Genel Müdürü Onur Altınışık, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, bazı daire müdürleri, okul müdürleri ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak okulun tüm öğrencileri, öğrenci Hilal Durmaz yönetiminde öğrenci andını söyledi. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ali İzci; “Türkiye"de vatandaşlarımızı yüzde yüz okul ile buluşturduğumuz gün beklide böyle törenler yapma gereği duymayacağız. 180 iş günü sürecek yeni eğitim yılına başladık. Öğretmen ve öğrencilerimize ikinci yuvaları olan okullarına hoş geldiniz diyorum” dedi.
Törende okul öğrencileri Aslıhan Sazcı, Gülser Çakıca ve Yağmur Gündoğan günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaparlarken; Batısöke Çimento İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencileri okula yeni katılan birinci sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeği verdi.
Konuşmasında "eğitim davası bizim en önemli meselemizdir" diyen İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “çağdaş medeniyetler seviyesine gelmek ve bu seviyeyi geçmek eğitim ile mümkündür. Eğitimleri üstün olan milletler gelişmiş, insanlarını eğitemeyen toplumlar ise geri kalmışlardır” dedi.
Söke"yi eğitimde söz sahibi ilçe yapmak için çalıştıklarını belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Söke"yi eğitim konusunda söz sahibi yapmak biz ile yöneticileri, eğitim kurumlarını yönetenler ve öğretmenlerimizin öncelikli görevidir. Söke eğitime katkı sağlayan hayırsever ve kuruluşları olan bir ilçe. Söke"yi eğitim kenti yapmak için el ele vermeliyiz. Önümüzdeki eğitim yılında faaliyete geçecek Fakültemiz bunun bir parçasıdır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından okul öğrencileri İlçe Kaymakamı Mehmet Demirzer, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı"ya çiçek takdim ederken; 2 yıl önce eğitime başlayan Batısöke Çimento İlköğretim Okulu"nu Söke"ye kazandıran Batısöke Şirketler Grubu Genel Müdürü Onur Altınışık"a plaket takdim edildi.
İlköğretim haftası eğitim yılının başlama töreni halk oyunları gösterisi ile son buldu.