Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay merakla beklenen "Turizm Destek Paketini" Çarşamba günü Çeşme'de açıklayacak. 2009 yılı turizm sezonunu açmak için Çeşme'ye gelecek olan Günay, sektöre nefes aldıracak düzenlemelerin ayrıntılarını Yeni Asır'a anlattı.
Bir süredir Maliye, Sanayi, ve Çalışma bakanlıklarıyla koordineli olarak yürütülen çalışmalarda son aşamaya geldiklerini belirten Günay, Nisan sonu itibariyle sektörü rahatlatacak düzenlemelerin hayata geçirileceği müjdesini verdi. Destek paketinde, küresel kriz nedeniyle sıkıntılı günler geçiren sektöre KOBİ desteği verilmesi, turizmcilerin ihracatçı statüsüne alınması, deniz turizminde halen yüzde 18 olarak uygulanan KDV'nin Mayıs'tan itibaren yüzde 8'e çekilmesi, turistik tesislerde yerli içkiden alınan ÖTV'nin kaldırılarak maktu verginin getirilmesi, okulların yaz tatilinin Eylül sonuna kadar uzatılması gibi düzenlemeler bulunuyor.

YAZ TATİLİ UZADI
Bakan Günay, yerli içkide ÖTV'nin kaldırılması konusunda tüm pürüzlerin giderildiği, uygulamanın ithal içkiler için de geçerli olması konusunda Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi. Turizmcilerin ısrarla istediği yaz tatilinin Eylül sonuna kadar uzatılması konusunun Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiğini anlatan Günay, "Okullar bu yıl 28 Eylül'de açılacak. Böylece Eylül ayı tamamen turizm sezonuna dahil edilmiş olacak. Gelecek yıllarda da bu uygulama devam edecek. Zamanla doğu ve batı bölgelerindeki okulların açılış ve kapanış tarihleri farklılaşacak" dedi. Turizme verilen enerji desteği kapsamındaki geri ödemelerin düzenli olarak yapıldığını ve 30 Mart itibariyle sektöre 25 milyon TL destek sağladıklarını anlatan Günay, kalan 20 milyon TL'lik kısmın ise 2 ay içinde turizmcilere ödeneceğini açıkladı.

EGE'YE ÖZEL TURİZM
2009 yılında kriz nedeniyle turizm hedeflerinde ciddi bir sapma beklemediğini anlatan Günay, yılı 27-28 milyon turist ve 22-23 milyar dolar gelirle kapatmayı planladıklarını belirtti. Türkiye'nin turist sayısı ve turizm gelirlerini artırmasında Ege Bölgesi'nin çok önemli bir rol oynayabileceğini kaydeden Günay, "Ege turizme hızlı başladı ama geride kaldı. Şimdi bu durumu değiştireceğiz. Bölgede doğa ile bütünleşmiş butik otellerin olduğu bir modeli hayata geçirmek istiyoruz. Turistin bir ayağı denizde, bir ayağı zeytinliklerde olmalı. Devasa beton oteller Ege'ye yakışmaz. Planlarımızda termal, doğa ve kruvaziyer turizminin hakim olduğu bir Ege var. İzmir'e kuracağımız Ege Uygarlıkları Müzesi de bu projemizin temel taşı olacak" diye konuştu.

BİR HABER DE ÇEŞME"YE...
İşgaliye çözülüyor
Çeşme'deki turizmcilerin bir türlü çözülemeyen ecrimisil sorunu ile ilgili gelişmeleri de değerlendiren Bakan Ertuğrul Günay, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile görüştüğünü, konunun Çarşamba gününe kadar çözüme kavuşturulmasını beklediğini ifade etti. Günay şöyle devam etti: "Çeşme'deki arkadaşlarımız isyan etmekte haklı. Konuyu defalarca Maliye ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile konuştuk. Ama bugüne kadar somut sonuç alamadık. Maliye Bakanı ile son görüşmemde benim yanımdan Milli Emlak Genel Müdürü'ne telefon açıp 'Kardeşim bu sorunu çözün' diye talimat verdi. Milli Emlak Genel Müdürü ya bana bir çözüm getirecek, ya da benimle birlikte Çeşme'ye gelerek turizmcilere kendisi bilgi verecek. Konuyu yakından takip ediyorum. Benim bakanlığımda turizmcilerle ilgili hiçbir sorun sürüncemede kalmaz. En geç 15 Nisan'da Genel Müdür'ün ağzından çözümü dinleyeceğimizi söyleyebilirim."

En büyük düşman cehalet

Yetkililer, eğitimsiz yönetici ve personelin sektöre darbe vurduğunu, hanutçuluk ve tacizin büyük boyutlara ulaştığını söyleyerek önlem alınmasını istedi.

ADEM ÜLKER (MARMARİS)

Güney Ege Yiyecek İçecek Müdürleri Derneği (EGEYİMDER) Başkanı Ümit Kızıl, işverenlerin ucuz işçi, ucuz yönetici çalıştırmalarının turizmde darbe vurduğunu söyledi. Kızıl, "Patronlar maliyeti düşürmek için, bilgisi, eğitimi, donanımı olmayan işçi ve yönetici çalıştırıyor. Bu da turzimin her geçen gün daha kötüye gitmesine neden oluyor. Bu yüzden her geçen gün daha çok parasız turist geliyor. Kaliteli hizmetin olmadığı yere, kaliteli turist neden gelsin" dedi.
Turistlerin yüzde 70'inin taciz ve hanutçuluktan şikayetçi olduğunu vurgulayan Kızıl, bunu yapanların da eğitimsiz çalışanlar olduğunu söyledi. Kaliteli, eğitimli yöneticinin ucuz elamanı işe almayacağını, kaliteli elemanın da turisti rahatsız edecek davranışlarda bulunmayacağını vurgulayan Dernek Başkanı Ümit Kızıl şunları söyledi: "İşletmeciler bunu bilmesine rağmen, daha az masrafla işi götürmeye çalışıyor. Son zamanlarda krizi de bahane ederek garsonundan tutun da, genel müdürüne kadar eğitimsiz ve yetersiz kişileri işe alıyorlar. İyi patron iyi yöneticiyle, iyi yönetici de iyi elemanla çalışır. Bunlar olmadıkça sektör kan kaybetmeye devam eder."

KALİTELİ HİZMET ŞART
Otellerin turist geldikten sonra işçi aldığını da dile getiren Kızıl, turistik tesislerin, kafileler gelmeden önce kadrosunu oluşturması gerektiğini vurguladı. Kızıl, "Ancak bizim işletmeciler, turist geldikten sonra personel alıyor. Marmaris'in kaybedilecek bir saniyeye bile tahammülü kalmadığı gibi, böyle bir lüksü de yok. Dünya üzerinde her yıl değişik tatil seçenekleri hizmete açılıyor, pazar daralıyor, pasta küçülüyor. Diğer tercihlerin arasında ön plana çıkabilmemiz için daha kaliteli hizmet vermek zorundayız. En güzel binaları dikebilir, en son teknoloji ile donatabiliriz ama önemli olan bu binaların içinde verilen hizmetin, bu donanıma paralellik göstermesi. Burada işletme sahiplerine ve yöneticilere büyük sorumluluk düşüyor" diye konuştu.

Yeni Asır